Tak tohle tu ještě nebylo. Očekávaný nový díl série Total War s podnázvem Saga: Troy bude mít velmi zajímavé vydání. Sega a vývojáři hry totiž pomocí tiskové zprávy oznámili exkluzivitu pro kontroverzní Epic Games Store. Tentokrát je tu ale jedno velké ale. Pokud si hru do 24 hodin po vydání aktivujete, budete ji mít zcela zdarma už napořád.

Jinými slovy, možná si ji následující rok a pár měsíců nekoupíte na Steamu, ale zároveň si ji nebudete muset kupovat vůbec.

Jsme ohledně TROY opravdu nadšeni a jsme ještě více nadšeni tím, že tohle dá možnost vícero z vás si hru zahrát a užít. Chápeme, že některým z vás se nebude líbit exkluzivita pro Epic Games Store, ale myslíme si, že je to pro nás skvělá příležitost a doufáme, že nás vyslechnete,” začínají tvůrci v tiskové zprávě.

V ní se ve zkratce mluví, že tato exkluzivita se týká jen a pouze Saga: Troy a vývojáři nemají do budoucna žádné plány pro další podobné exkluzivity. Epic jim údajně nabídl spolupráci s tím, že se hra objeví na jejich obchodě exkluzivně. Důvodem, proč se vývojáři rozhodli dohodu podepsat, prý přitom nebyly jenom peníze a samotné rozhodnutí bylo náročné.

Přečtěte si také: Nabídka bezplatných her v Epic Games Store zvyšuje jejich prodej na Steamu

Zaprvé jsme teď ve fázi, kdy chceme do vývoje série Total War více investovat a tohle se nám zdála jako dobrá příležitost, jak celou sérii skutečně posunout dopředu - tím, že hru představíme více lidem. Zadruhé, Epic se nabídl, že zaplatí za naše hráče, aby byla hra celý první den zcela zdarma. Pro 20. výročí série se nám to zdálo jako až moc dobrá příležitost, abychom odmítli.

Na závěr vás ještě žádáme o jednu věc - ať už máte na tuto situaci jakýkoliv názor, prosím, vyjadřujte svou kritiku na naše studio jako celek, nikoliv jednotlivé zaměstnance, které můžete najít například na sociálních médiích. Chápeme vás. Je to nečekané. Ale oni s tím nic nezmůžou a pravděpodobně to nebyli ani ti samí zaměstnanci, kteří toto rozhodnutí učinili.

„Opravdu si myslíme, že budete TROY milovat - a bude to zdarma, tak to určitě vyzkoušejte. [...] Ve finále si myslíme, že je tohle dobré pro naše hráče, dobré pro Creative Assembly, a tudíž i dobré pro sérii Total War.”

Total War Saga: Troy je singleplayerová a mutliplayerová strategie odehrávající se za dob Trojské války a naším cílem bude v roli například Achillese, Hektóra, Parise nebo krále Meneláose budovat impérium v době bronzové. Hra vyjde na PC přes Epic Games Store 13. srpna zdarma na prvních 24 hodin, o rok později na Steamu.