Vytáhněte kalendář a poznamenejte si do něj čtvrtý díl Night City Wire. CD Projekt RED oznámil, že nám příští čtvrtek, 15. 10. v 18:00, ukáže detailněji vozidla z Cyberpunku 2077.

Těšit se máme na nové herní záběry, oznámení a další novinky. Jak už jsem předeslal, přenos bude tentokrát zaměřen na vozidla. Konkrétně na jejich vzhled, zvuky a technické detaily/specifika s cílem prezentovat vozidla projíždějící ulicemi Night City i přilehlou pustinou.

Jak už víme z dřívějška, v Cyberpunku 2077 nebudete mít možnost upravovat vozy. Místo toho vývojáři do světa umístili speciální automobily, které budete moci získat plněním úkolů nebo je ukrást.

Tady se hodí zmínit ještě dřívější informace. Umělecký ředitel Pawel Mielniczuk před časem prozradil, že je ve hře přibližně 29 základních modelů vozidel. Tyto modely budou mít nespočet verzí v závislosti na tom, kdo je upravil - zejména jaká frakce je upgradovala. Auta se budou lišit nejen vzhledově, ale také rychlostí, ovladatelností a dalšími aspekty jako je kupříkladu ochrana, kterou poskytnou svému řidiči a ostatním pasažérům.

Dobrým příkladem jsou auta Nomádu. Pouštní bandité mění chování svých vozidel a instalují do nich detektory min, které včas odhalí hrozbu ukrytou v pustině. Vozidla od Nomádu nemají žádné osvětlení. Místo toho jsou obohacena infračervenými senzory a dalšími technologiemi. Zajímavě zní také technologie křišťálová kopule. Pod tímto záhadným pojmem se skrývá LCD obrazovka napodobující sklo. Ta promítá obraz i zvuky.

„V podstatě je to LCD obrazovka s pancéřováním. Když vstoupíte do auta a zavřete dveře, tak je v něm tma. Po minutě se rozsvítí obrazovka, na které vidíte vše potřebné i glitchování,“ vysvětlil Mielniczuk v rozhovoru pro časopis Official PlayStation Magazine jednu zajímavost. Lze očekávat, že takových nevšedních specialit bude ve hře mnohem více.

Přečtěte si také: Prohlédněte si mapu Night City z Cyberpunku 2077

Cyberpunku 2077 vyjde 19. 11. letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5 a Xbox Series X/S – na všech platformách s českými titulky. Odkladu už se nemusíte bát, hra je oficiálně Gold, což znamená, že vývoj skončil, bude se lisovat a vše připravovat na vydání. Vývojáři nyní pracují na opravách.