Vývojáři ze studia Full Circle ujišťují hráče, že na Skate 4 stále pracují. Nové video ale neobsahuje žádné záběry z hraní, místo toho se nám dostane vybraných pohledů a údivů od různých vývojářů, skateboardových hvězd a youtuberů, kteří prý viděli nějaké gameplay záběry. Nám EA vyplňuje prázdná místa záběry ze zákulisí motion capture a podivnými wireframy.

Oživení série Skate bylo oznámeno loni v červnu, na začátku letošního roku vzniklo ve Vancouveru studio Full Circle. V jeho týmu najdete Derana Chunga a Cuze Parryho, bývalé osobnosti původních dílů Skate, v roli kreativních ředitelů. V pozici producenta působí Daniel McCulloch, jenž má za sebou práci pro Microsoft na Forze Motorsport a hrách pro Kinect.

Tvůrci se soustředí na skateboardingové triky a naslouchají názorům fanoušků. Zřejmě na hráče čeká otevřený svět, multiplayer a úprava postav.

Přečtěte si také: EA založila nové studio pro vývoj Skate 4

O Skate 4 se nedočkáme žádných nových informací na EA Play Live. Na show, která je v plánu na 22. 7., se neukáže ani Dragon Age a Mass Effect, stejně tak žádný budoucí titul ze světa Star Wars. S největší pravděpodobností můžeme očekávat podrobnosti o Battlefieldu 2042, FIFA 22 a Apex Legends. Uvidíme, co k tomu EA přidá. Spekuluje se o reinkarnaci hororu Dead Space.

Poslední Skate s číslovkou tři vyšlo v 11. 5. 2010. První díl vznikl v roce 2007 od dnes neexistujícího týmu EA Black Box a dva roky nato následoval díl druhý.