Včera vám Miky ve svém článku představil připravovaný Command & Conquer Remastered a shodou okolností se dnes na světlo světa vyklubaly nové zajímavé informace o tomto znovuzrození legendy strategických her. Pokud jste se ke čtení ještě nedostali, určitě se podívejte, abyste zjistili, jaký posun v grafice můžete očekávat. Dnes se totiž zaměříme převážně na vylepšování full motion video filmečků, které se odehrávají mezi jednotlivými misemi kampaně.

EA vydalo nové video, ve kterém nám Jim Vessella, vedoucí producent tohoto projektu, vypráví příběh, o hledání nejlepšího způsobu vylepšení FMV cinematik filmečků. Od začátku to totiž byla jedna z největších otázek a záhad, kterou vývojáři musí řešit. Dochované záznamy jsou totiž v extrémně nízkém rozlišení v porovnání se současnými standardy, a tak se studio vydalo na quest za hledáním nejlepších možných nahrávek, které budou k dispozici. 

Tento patnáctiminutový příběh nás nakonec zavede až do jedné z kanceláří v Los Angeles, která je plná videonahrávek z dob, kdy ještě sérii Command & Conquer vládlo studio Westwood. Byly to archivní nahrávky všech záběrů, vytvořených pro některou z těchto slavných her, bohužel kvalita byla podobná těm, které vývojáři již měli k dispozici. Pátrání tak bohužel skončilo neúspěšně a Petroglyph Games, jež má na starosti práci na remasteru, bude muset pracovat s tím, co má k dispozici. Vessella alespoň přislíbil, že studio bude pracovat na třech hlavních cílech: upscaleování rozlišení, zvýšení frame rateu a vyčištění audio stopy. První výsledky nám již představují rovnou ve videu. Ačkoliv nedosahují kvalit současných filmečků, znatelný posun zde určitě je.

Mise za hledáním kvalitních záběrů však neskončila naprostým neúspěchem. Na nalezených video nahrávkách se totiž skrýval nečekaný poklad. Vessella zde mluví až o 4 hodinách dosud nezveřejněných záběrů, zahrnující B-rolly, green screen testy a další videa. Všechny tyto záběry se následně dostanou do samotného Command & Conquer Remastered ve formě “Bonus Gallery”, která se vám postupně bude otevírat v průběhu hraní. Součástí této galerie budou i filmečky s generálem Carvillem, které byly původně jenom konzolovou exkluzivitou.

Command & Conquer Remastered je kolekce vylepšených dílů Tiberian Dawn a Red Alert - součástí jsou i balíčky Covert Ops, Counterstrike a Aftermath. Obě hry si budete moci zahrát v rozlišení 4K ve vylepšené grafice. Na datum vydání si ještě musíme počkat. Na titulech pracuje studio Petroglyph Games ve spolupráci s Electronic Arts. Petroglyph Games založilo pár bývalých zaměstnanců Westwoodu, kteří se podíleli na C&C a Red Alertu.