Během konference Microsoftu na uplynulé E3 se objevila nová hororová hra Blair Witch. Zprvu se mohlo zdát, že se jedná o nový přírůstek do světa Outlastu, ale to se následně vyvrátilo. Bude se ale Blair Witch inspirovat u Outlastu? Mimo jiné také, ale další inspirace je minimálně zajímavou a možná i překvapující: vývojáři z Bloober Team se inspirovali u titulu Firewatch

V interview pro Eurogamer pověděla scénáristka Barbara Kciuk, že tým se poohlížel po několika hrách zasazených v lese. Těch velkých moc není, proto jsou rádi za jakoukoliv, ze které mohou něco načerpat. Avšak kdyby vás napadl Slender Man, zklameme vás. Sice se jím chvíli zabývali, ale je údajně těžké z něj něco vytěžit. Ve výsledku se tak dostali k Firewatch od Campo Santo, malé hře, v níž hlídáte přidělenou část lesa a spravujete ji, zatímco vám společnost dělá jistá žena ve vysílačce. 

"Přestože to není hororová hra, Firewatch se nám moc líbil. Je to skvělá adventura, v níž jste víceméně sami. S někým sice můžete komunikovat, tak či tak jste tam ale sami. A přestože to nebylo strašidelné, bylo to mysteriózní. Bylo skvělé sledovat, jak mechanismy hry a příběhu fungují."

Bloober Team je už u hororových nadšenců známou firmou, stojí totiž za značkou Layers of Fear či Observer, u něhož se bál náš jinak nehororový kolega Killer. Jeho recenzi si můžete ostatně pustit níže. I díky dobré reputaci vývojářů bychom se nemuseli bát, že Blair Witch bude prázdnou pitomostí bez duše.