Teprve včera se ve Fortnite ukázal nový herní režim Impostors, který až nezvykle moc připomínal hit Among Us. V tomto módu se totiž sejde osm agentů a dva podvodníci. Agenti následně plní jednoduché úkoly a snaží se odhalit podvodníky. Ti mezitím sabotují práci agentů a postupně jednoho po druhém likvidují. Jednoduše řečeno Among Us ve Fortnite.

Tohle se samozřejmě moc nelíbí vývojářům ze studia Innersloth, které stojí za Among Us. Někteří jeho členové se proto vyjádřili k celému problému na sociální síti Twitter. Jedním z nich je programátor Gary Porter, který si hned všiml podobností mezi mapou Loop Control Facility a úplně první Among Us mapou Skeld. Gary Porter ke svému příspěvku následně přihodil jeden ironický komentář: „Je to v pořádku, prohodili električku a medbay a propojili security s kafetérií.“

Jako další se ke všemu vyjádřila Victoria Tran. Ta ve svých příspěvcích zmiňuje, že by spolupráce s Fortnitem mohla být super. Nic takového se ovšem nestalo a Epic prostě sebral již existující nápad a implementoval ho do své hry beze snahy ho alespoň lehce pozměnit. Dle Victorie je v pořádku, že využili herní mechaniky jako má Among Us, ale vadí jí, že mód ve Fortnitu není nijak zajímavý, jelikož využívá stejnou terminologii a témata.

Uvidíme, jak se bude celá situace vyvíjet dále, ovšem nevypadá to, že by se studio Innersloth chtělo pouštět do soudního sporu s Epic Games. Přeci jen by se nejednalo o nic lehkého a vést takový spor by nepřineslo mnoho užitku.

Among Us se nadále daří a vývojáři se plně věnují plánům, které jsou pro hru naplánovány ještě na letošní rok. Roadmapa pro rok 2021 je opravdu nabitá a těšit se můžete například na Hide and Seek mód, nové role, mapu a spoustu věcí pro úpravu postaviček.