Na konci předloňského roku THQ Nordic nabídla hratelný prototyp remaku prvního dílu série Gothic. Ukázka na počítačích hráče nadchla a společnost slíbila, že vznikne plnohodnotná předělávka, kterou vytvoří nové studio se sídlem v Barceloně. Dnes přicházejí nové oficiální zprávy.

Remake legendárního prvního dílu série Gothic vytvoří Alkimia Interactive. V létě loňského roku zahájilo studio provoz a začal se formovat tým, jenž se neustále rozrůstá a stále hledá nové posily. Společně chtějí vytvářet vysoce kvalitní a ambiciózní RPG hry. Prvním projektem je plnohodnotný remake Gothicu pro PC a konzole nové generace. Vývoj je v plném proudu.

„Snažíme se Alkimia Interactive budovat jako špičkové studio zaměřené na RPG hry. Máme ambice stát se jednou z nejlepších adres pro vývoj her na PC a konzole na jihu Evropy,“ dodal Reinhard Pollice, šéf Alkimia Interactive.

THQ Nordic se loni pochlubila, že Gothic Playable Teaser si na PC zahrálo více než 180 tisíc hráčů a 94,8 procenta hráčů (z více než 40 tisíc, kteří vyplnili průzkum) se vyjádřilo, že si přeje remake tohoto klasického RPG z roku 2001.

Bohužel, neznáme ani přibližné datum vydání. Na to a další informace si musíme ještě počkat. Původní Gothic vytvořilo studio Piranha Bytes. Nicméně, vypadá to, že si na remake počkáme. Firma v současné době v Barceloně zaměstnává pouze 35 lidí.

„Jsme připraveni na výzvu. Chceme vytvořit plnohodnotný remake Gothicu, který zůstane věrný původní verzi, ale nabídne atmosféru herního světa ve zcela nové kvalitě a se zlepšenými herními mechanismy,“ vzkázal v roce 2020 fanouškům Reinhard Pollice.

Mezitím krakovská filmová skupina Krowa Robocza pracuje na snímku Gothic Awakening (Gothic Przebudzenie). Půjde o krátký film trvající zhruba 15 minut a zasazen je do světa vytvořeného studiem Piranha Bytes. Fanoušci takto chtějí oslavit 20. výročí série Gothic. První díl vyšel 15. 3. 2001.

Krátký film se bude soustředit na příběh Beriona (známého jako Y'Berion), vězně poslaného do trestanecké kolonie na ostrově Khorinis. Tým v současné době shání alespoň 15 tisíc polských zlotých přes server zrzutka.pl. Podporovatelé nebudou mít žádné výhody, Gothic Awakening bude zdarma pro všechny na YouTube.