Příznivci golfu se mohou těšit na další díly série PGA Tour. Společnost 2K oznámila dlouhodobé partnerství s Tigerem Woodsem a zahájila akvizici firmy HB Studios, která stojí za vývoj mnoha golfových simulací, včetně PGA Tour 2K21 a The Golf Club.

Tiger Woods se po osmi letech vrací do herního průmyslu. Jedna z nejznámějších a nejslavnějších osobností golfového historie naposledy spolupracovala s Electronic Arts, dohoda byla ukončena v roce 2013.

V rámci partnerství může 2K používat Woodsovo jméno a podobu ve všech svých golfových hrách. Sportovec navíc bude působit jako výkonný producent a konzultant pro sérii PGA Tour 2K.

Launch trailer PGA Tour 2K21

Kdysi dávno byl Woods tváří série EA PGA Tour. Po velké kontroverzi v roce 2009 související s nevěrou populárního golfisty se propadly prodeje her a spolupráce byla v roce 2013 ukončena. Po dalších dvou letech EA od série upustila, naposledy zkoušela EA PGA Tour ve spolupráci s Rory McIlroyem.

„Je mi ctí zúčastnit se této příležitosti a těším se na sdílení mých odborných znalostí a poznatků, při budování společné budoucnosti golfových videoher,“ nechal se slyšet Woods.

„V golfu neexistuje větší ikona než Tiger Woods, stejně jako zbytek světa, jsme byli zarmouceni nedávnou nehodou a přejeme mu brzké uzdravení,“ řekl David Ismailer, prezident 2K. „Byli jsme dychtiví oznámit toto partnerství a jsme rádi, že se připojil k naší sérii PGA TOUR 2K.“