Z Japonska přicházejí dobré zprávy pro fanoušky Dragon’s Dogma 2. Vývoj pokračování akčního fantasy RPG jde, zdá se, podle plánu. Režisér Hideaki Itsuno doufá, že vývoj bude probíhat hladce, aby mohl v průběhu roku 2023 odhalit novinky o tomto projektu.

Alespoň to je jeho hlavní přání pro nadcházející rok, když se ho zeptal magazín Famitsu. Itsuno se dle svých slov na vývoj Dragon’s Dogma 2 soustředí natolik, že ztratil přehled o ročních obdobích.

Připomeňme již potvrzené hry Capcomu na první polovinu roku 2023: Remake Resident Evil 4, PlayStation a Xbox verze Monster Hunter Rise a Street Fighter 6. Kromě toho společnost ještě připravuje tituly Exoprimal a Pragmata.

Dragon's Dogma 2 je pokračování Dragon's Dogma, akčního hack and slash s RPG prvky, který Capcom vyvinul a vydal pro PlayStation 3 a Xbox 360 již v roce 2012. V roce 2013 vyšla vylepšená verze nazvaná Dragon’s Dogma: Dark Arisen pro původní platformy. V roce 2016 byla rozšířena na PC a o rok později na PS4 a Xbox One. V roce 2019 pak hra dorazila i na Nintendo Switch.