Ukrajinské studio GSC Game World, které připravuje akci S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart o Chornobyl, je z očividných a pochopitelných důvodů relativně potichu. Tvůrci dosud ani oficiálně neoznámili přesun do České republiky, o němž se poprvé začalo hovořit před dvěma měsíci. Nejen proto nebylo ani jasné, kdy budou moci vývojáři vystřídat nutnost pomáhat svým rodinám, blízkým a spoluobčanům, kteří stále čelí válečným zločinům ruských agresorů, za možnost pokračovat ve vývoji hry.

Dosud se mělo za to, že herní vývoj je na vedlejší koleji, ale jak se zdá, aktuálně pokračuje. Alespoň to prohlásila členka studia GSC Game World s přezdívkou Mol1t na Discordu, konkrétně na kanále věnovaném sérii S.T.A.L.K.E.R. Samozřejmě není jasné, jaký počet vývojářů se aktuálně projektu věnuje, natož zda mohou tvůrci stihnout stále platné datum vydání 8. prosince/decembra 2022, ale oficiálně je zkrátka nyní S.T.A.L.K.E.R. 2 znovu ve vývoji.

Mol1t také na Discordu prozradila, že můžeme očekávat bohaté nastavení obtížnosti. Každý hráč tak má mít možnost najít si tu správnou míru náročnosti, přičemž má být v přípravě i něco pro vyznavače opravdu hardcore hraní. Celkově má S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart o Chornobyl i v ostatních ohledech nabídnout bohatá nastavení, dosud je však příliš brzy na přesnější detaily.