O kyberpunkovém dobrodružství roztomilého chlupáče jsme slyšeli často, i vzhledem k tomu, že je Stray dostupné pro předplatitele PlayStation Plus Extra a Premium. Na trh se mezitím dostalo i druhé zvířátko, jistá liška, která přináší dojemný příběh. Na oba tituly lákají launch trailery.

Začneme u Stray. Hra je dostupná pro PC, PlayStation 5 a PlayStation 4. V recenzích se jí nedaří vůbec špatně, má průměr 84 procent z recenzí od zahraničních magazínů. Recenzenti chválí herní svět, dojemný příběh, výrazné postavy a stealth.

Ve Stray hrajete za ztracenou, osamělou a od rodiny odloučenou zatoulanou kočku, která musí rozplést prastaré tajemství, které jí pomůže uniknout z dávno zapomenutého města.

„Stray je dobrodružnou kočičí hrou z pohledu třetí osoby, zasazenou do neonem osvětlených uliček rozpadajícího se kyberměsta a temného prostředí jeho pochybného podsvětí. Pohlédni na svět očima zatoulané kočky a interaguj s prostředím spoustou hravých způsobů,“ uvádí tisková zpráva.

Pojďme se přesunout k druhému novému titulu. V Endling – Extinction is Forever na PC, PlayStationu, Xboxu a Nintendu Switch poznáme ničivou sílu lidstva. Jedná se o ekologickou dobrodružnou výpravu a z pohledu poslední liščí matky na Zemi prožijete dojemný příběh o tom, jak lidstvo den za dnem kazí, znečišťuje a drancuje nejvzácnější a nejcennější zdroje přírodního prostředí.

Prozkoumávat budete různé trojrozměrné oblasti a bránit své maličké, krmit je, sledovat, jak dospívají, všímat si jejich jedinečných osobností a obav, a pomůžete jim přežít. Potěšující je přítomnost českých titulků.

„Využijte nočního šera ke kradmému převedení svého mladého potomstva na bezpečnější místo. Stravte den odpočinkem v improvizovaném úkrytu a pečlivě plánujte svůj další přesun, protože by mohl být pro vás a vaše mláďata poslední,“ dodávají autoři.