Není to tak dávno, co studio Bohemia Interactive uspořádalo speciální soutěž, do níž mohli talentovaní členové komunity Army 3 přispívat se svými uměleckými díly, převážně kresbami a screenshoty. Cílem bylo nejen vyhrát hodnotné ceny, ale také vytvořit něco, co bude součástí speciálního charitativního DLC. Nyní je přídavek, který stejně jako soutěž nese název Art of War, po menším odkladu konečně venku.

Za zmínku stojí především skutečnost, že 100 % výnosů z prodeje DLC poputuje na charitativní účely, konkrétně na konto Mezinárodního výboru Červeného kříže, který pomáhá obětem ozbrojených konfliktů po celém světě.

Mezi hlavní novinky DLC patří virtuální umělecká výstava, do níž lze zavítat v ukázkové misi nazvané prostě Art of War. Její návštěvníci (z nichž někteří mají příhodně stejná jména jako vývojáři z Bohemia Interactive) si mohou prohlédnout třeba vítězná díla, která vzešla ze zmíněné soutěže. V galerii Larse Blankena v Amsterdamu (kterou tvůrci ve skutečnosti šikovně postavili na mapě ostrova Altis) nechybí ani výběr nejpovedenějších screenshotů od talentovaných herních fotografů.

Art of War přidává i singleplayerovou ukázkovou misi Kulturní vlastnictví, ve které mají hráči v době formálního příměří na Altisu za úkol zachránit důležitý obraz, ukradený během přetrvávajícího místního konfliktu poté, co nějaký expert poničil dronem kostel. Ve městě, v němž se odehrává větší část mise, a jeho okolí lze nalézt také různé skryté objekty a zajímavosti, i když z vlastní zkušenosti můžeme říct, že některé z nich jsou ukryté a umístěné pěkně zákeřně. Jejich nalezení vám každopádně může dopomoci k získání 8 nových achievementů.

DLC nabízí také nové kusy oblečení a výbavy nebo objekty a rekvizity spojené se světem umění. Jako obvykle je přitom obsah přídavku rozdělen na prémiovou část, k té mají plnohodnotný přístup jen ti, kteří DLC vlastní, a na bezplatnou, dostupnou každému majiteli základní Army 3. Konkrétně se jedná o následující obsah:

Přečtěte si také: Vývoj nové Army se neobejde bez spolupráce s komunitou

Prémiový obsah pro majitele DLC Art of War

  • Nová singleplayerová mise „Kulturní vlastnictví“.
  • Společenský oblek v různých barevných kombinacích.
  • Přehlídková uniforma a čapka.
  • Civilní batoh

Obsah zdarma pro všechny majitele Arma 3

  • Virtuální galerie Art of War.
  • Trička s uměleckými motivy.
  • Předměty z prostředí uměleckých galerií.
  • Rakve, vzpomínkové fotografie, složené vlajky a další předměty k uctění památky padlých.

CENA A DOSTUPNOST (Z TISKOVÉ ZPRÁVY)

Rozšíření Arma 3 Art of War Charity Pack je nyní dostupné na platformě Steam za základní cenu 1,99 EUR. Hráči, kteří chtějí na dobrou věc přispět ještě významněji, mohou DLC zakoupit za volitelnou cenu 4,99 respektive 9,99 EUR (všechny 3 verze nabízí stejný obsah). Po ukončení sbírky (později v roce 2021) bude rozšíření Art of War k dispozici všem vlastníkům základní hry Arma 3 zdarma.