Nejen ve světě, ale také pro český a slovenský trh vyšla retro konzole Amiga THEA500 Mini, informovala tuzemská distributorská společnost Playman.

„Vítejte zpět v 80. letech na vrcholu 16bitových domácích počítačů. Amiga 500, která vyšla v roce 1987, obsahovala 16/32bitový procesor 512 Kb RAM a celou řadu vlastních čipů, které produkovaly nejlepší zvuk a grafiku své třídy.“

THEA500 Mini je kompaktní novou verzi tohoto klasického domácího počítače. Přináší prý dokonalou emulaci nejen původní A500, ale také Advanced Graphics Architecture (AGA) z A1200.

Na THEA500 Mini si zahrajete 25 přibalených klasických her z Amigy, včetně historických klasik jako Alien Breed 3D, Another World, Simon the Sorcerer a Worms. Nebo si načtěte vlastní hry pomocí USB s kompletní podporou WHDLoad a širokou škálou možností. Navíc můžete ukládat svůj postup a kdykoliv pokračovat, abyste mohli dohrát ty nemilosrdně obtížné klasické tituly.

THEA500 Mini nabízí 2tlačítkovou myš v původním stylu a nově navržený 8tlačítkový přesný ovladač, takže si můžete vybrat metodu ovládání. Kromě klávesnice na obrazovce můžete připojit externí standardní PC klávesnici přes USB a získat další funkce.

Obsah balení:

  • THEA500 Mini
  • USB ovladač The A500 Mini
  • USB myš The A500 Mini
  • HDMI kabel
  • USB-C napájecí kabel
  • Stručný návod The A500 Mini

Abyste si na A500 Mini zahráli, budete potřebovat ještě AC adaptér a monitor či televizi s HDMI portem a podporou rozlišení 720p. Tisková zpráva také upozorňuje, že klávesnice není funkční, obsahuje funkci virtuální klávesnice.

Obsahuje 25 klasických her z Amigy, včetně Alien Breed 3D, Another World, ATR: All Terrain Racing, Battle Chess, Cadaver, Kick Off 2, Pinball Dreams, Simon the Sorcerer, Speedball 2: Brutal Deluxe, The Chaos Engine, Worms: The Director’s Cut a Zool: Ninja Of the ‘nth Dimension. Plus novou hru ke stažení jménem Citadel.

Amiga THEA500 Mini se v českých obchodech prodává za necelých 3400 Kč.