Za 19,99 eur (517 Kč) si na Steamu od včerejšího dne můžete koupit klasickou izometrickou budovatelskou strategii Nebuchadnezzar s českými titulky. Tuzemské studio Nepos Games se při vývoji inspirovalo hrami Caesar a Pharaoh a nabízí hráčům možnost prožít historii a kulturu starověké Mezopotámie.

Během kampaně se ujmete správy mnoha významných a historických měst, včetně mnoha nádherných monumentů. Hlavní kampaň obsahuje 16 historických misí, které pokrývají původní osídlování dané oblasti až po dobytí Babylonu Peršany v 6. století př. n. l. Každá mise pokrývá důležitou etapu historie Mezopotámie a k jejímu splnění hráč musí splnit rozličné úkoly, včetně budování historických monumentů významných pro danou oblast a období.

Hráčovým úkolem je zajistit produkci surovin a jejich logistiku od těžby a zemědělství až po finální výrobky sloužící obyvatelům města. K optimalizaci chodu města má hráč k dispozici mnoho nástrojů. Zároveň má maximální přehled o potenciálních problémech, které tak může řešit nebo jim předcházet. Hra je přístupná nováčkům žánru a je i výzvou pro zkušené stratégy toužící po maximální efektivitě.

Budete stavět komplexní monumenty a navrhovat vlastní monumenty v in-game editoru. Nebuchadnezzar podporuje modifikace. Modeři budou schopni vytvářet vlastní budovy, zboží, monumenty nebo i celé mise a kampaně. Všechny konfigurační soubory jsou psané v přehledném jazyce Lua. Samozřejmostí je plná podpora pro lokalizaci modů. Nebude tedy problém vytvořit mod s více jazyky nebo dodání dalšího jazyku později. To platí i pro základní hru.

Hra vyžaduje 64bitový procesor a operační systém. Minimálně Windows 7, Intel i3, 2 GB RAM, grafickou kartu ATI Radeon HD 6750 / NVIDIA GeForce 320 / Intel HD 4000, 1024 MB VRAM a 1 GB volného místa na disku.