Konečně jsme se dočkali prvního traileru na remake klasického MediEvilu. Nemá to však být pouze remake, ale remake založený na původní hře. Může to tak znamenat, že se dočkáme nového příběhu a možná i mechanik. Shaw Layden, předseda Sony Interactive EWS, však zdůraznil, že herní design a klíčový artstyle hry bude zachován.

Původní MediEvil byl 2dílnou sérií. První díl vyšel roku 1998 pro originální PlayStation, byl jednou z prvních her, která podporovala vlastnosti DualShock ovladače a obdržel několik ocenění. Vyprávěl příběh zbabělého rytíře, který zahynul na začátku bitvy s čarodějem, zbytek armády však čaroděje porazil. Čaroděj se ale o 100 let později vrací a aby dobyl království, oživí svoji armádu. S tím však oživí i rytíře, který znovu dostává šanci porazit čaroděje a stát se hrdinou.

Druhý díl vyšel o 2 roky později a získal ocenění za nejlepší konzolovou hru. Dočkal se od prvního dílu řady vylepšení, jako je například lepší umělá inteligence nebo větší úrovně. Roku 2005 vyšel remake hry pro PSP, jenž byl opět přijat velmi pozitivně, a prodalo se ho přes milión kopií.