Pokud si plánujete koupit Battlefield 2042 na PlayStation 4 nebo Xbox One a zároveň čekáte, případně pokukujete po nové generaci konzole, tak pozor. U Battlefieldu 2042 totiž není přechod z PS4 na PS5 a Xboxu One na Xbox Series X/S zdarma.

EA se sice snaží prezentovat, že přejít na novou verzi budou moci zdarma i majitelé standardní digitální edice, ale není to úplně pravda.

Nabídka upgradu byla původně zahrnuta pouze u dražších edic Gold a Ultimate. Nyní ji Electronic Arts rozšířili i na levnější variantu, ovšem stále jsou dostupné dvě standardní edice

Ta levnější standardní edice za 1849 Kč pro PS4 a 1899 Kč pro Xbox One bezplatné vylepšení pro PlayStation 5, potažmo Xbox Series X/S neobsahuje. Zahrnuje ho až standardní edice označena jako cross-gen bundle. Ta se ovšem prodává za 2099 Kč na PS Store a Xbox Store.

De facto je to tedy tak, že si koupíte verzi pro PS5 nebo Xbox Series X/S, ale můžete ji hrát na PS4, potažmo Xboxu One.

Pokud máte aktivní předplatné EA Play (případně Xbox Game Pass Ultimate), tak máte slevu 10 procent na PS Store i Xbox Store.

V tuzemských ani zahraničních obchodech zatím není v nabídce standardní edice s cross-gen bundlem. Ani se o ní v tiskové zprávě vydavatel nezmiňuje.

Battlefield 2042 vyjde 19. 11. 2021 na PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4 a PS5. Pro předplatitele EA Play a předobjednávky začíná beta od 6. 10. Všichni ostatní zájemci se budou moci přidat od 8. do 10. 10. Pro všechny termíny platí 9:00 našeho času. Předběžné stažení je dostupné na všech platformách a mělo by vyžadovat jen 20 GB volného místa.