Vývojáři ze studia ZA/UM konečně odhalili datum, kdy vyjde Disco Elysium: The Final Cut. Majitelé počítačů se na nový obsah mohou těšit 30. 3. letošního roku. Ve stejný den vyjde hra na PlayStation 4 a PlayStation 5.

Disco Elysium je nezávislé RPG, které se objevilo v roce 2019 na PC a stalo se velkým hitem. Oblíbili si ho hráči i recenzenti. Není divu, že estonské studio ZA/UM připravilo vylepšenou verzi s novým obsahem, který bude zdarma pro všechny, co Disco Elysium na počítačích vlastní – pouze si stáhnou aktualizaci. Díky této edici si rozšířenou a vylepšenou verzi budou moci zahrát i majitelé konzolí PS4 a PS5.

Během letošního roku by Disco Elysium: The Final Cut mělo vyjít také pro Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Final Cut přináší plnohodnotný anglický dabing ve všech dialozích (dříve byly namluveny pouze vybrané postavy), řadu vylepšení a nový obsah v podobě dalších misí. Fanoušci se mohou těšit na nové animace, prostorový zvuk, lepší světelné efekty a podporu rozlišení 4K a 60 snímků za sekundu na konzolích.

Pro současné hráče jsou důležité zcela nové mise a části příběhu soustředící se na nové postavy a místa. Nové úkoly jsou oddělené od zbytku hry, ale současně mají dopad na hlavní příběh. Konverzace v misích nemá být pouze o politice, hráči mají diskutovat o lásce, naději, penězích a ambicích s novými i starými postavami.

„Tyhle úkoly odhalí nové aspekty některých hrdinů ve městě i vnitřní motivaci protagonisty. Některé z těchto změn ve vás zůstanou až do samého konce - ale to nechám na objevení hráčů,“ vysvětlila hlavní scénáristka Helen Hindpere. Jinými slovy, všem hráčům je doporučováno si Disco Elysium po vydání The Final Cut zahrát znovu, hezky od začátku. Třešničkou na dortu je pak podpora ovladače na všech platformách.

Pokud jste si Disco Elysium zamilovali, případně mu teprve přijdete na chuť, tak v ZA/UM nehodlají tento svět ještě opustit.

„V budoucnu nás čeká více Elysia - strávili jsme roky návrhem tohoto světa a ještě nejsme připraveni ho opustit. Martinaise je jen kousek Revacholu a Revachol je jen jedním hlavním městem mezi mnoha dalšími. Kdo ví, kam nás budoucnost zavede?“ cituje hlavní scénáristku hry Disco Elysium server GamingBolt.