Pokud se podíváme trochu do historie, tak PS3 i PS4 dorazily na trh během podzimu, konkrétně v listopadu/novembri. Dle oficiálních informací Sony má však PS5 vyjít až o Vánocích. Bylo tedy velkým překvapením, když se na webu s volnými pracovními místy objevila u pozice manažera zajímavá informace ohledně data vydání nového PlayStationu.

V popisu pracovního místa se přesněji objevil tento podivný detail: „… vytvořit PlayStation 5, který má být uveden na trh v říjnu 2020.“ To by znamenalo, že by se Sony chtělo držet tradice a vydat konzoli o hodně dřív, než bylo původně plánováno. Je to skvělá zpráva pro nás všechny, jenže to má menší háček a to, že se dle oficiálního vyjádření společnosti jedná o nepřesnou informaci.

S informací o nepřesností data vydání přišel japonský časopis Famitsu, který kontaktoval přímo Sony a požádal jej o vysvětlení. Společnost jasně řekla, že to „bylo kvůli chybě na webu náboru, nikoli obsahu, který napsala.“

Je ale otázkou, zda se spíše někdo neupsal a neprozradil něco, co mělo být ještě tajné. Uvidíme… Dle spekulací by prezentace PS5 měla být v červnu.

PLAYSTATION STUDIOS SJEDNOTÍ HRY OD SONY

Zanechme spekulací. Společnost Sony dnes představila novou značku, která sjednotí její hry. PlayStation Studios bude uvedeno společně s PlayStationem 5 koncem tohoto roku a bude se používat pouze u titulů, které byly vytvořené a vydané společností Sony. Nové logo doprovází úvodní animace, která obsahuje postavy z Uncharted, LittleBigPlanet, God of War, Ratchet & Clank, Horizon: Zero Dawn a The Last of Us.

„Jsme z toho opravdu nadšeni,“ říká Eric Lempel, senior viceprezident a vedoucí globálního marketingu v Sony Interactive Entertainment, o PlayStation Studios pro Games Industry. Lempel připomenul, že v posledních několika letech byla síla jejich her silnější než kdy jindy. „Přemýšleli jsme o tom, jak spojíme všechny tyto skvělé hry pod jednu značku s cílem, aby spotřebitel věděl, že když uvidí tuhle značku, tak může očekávat robustní, inovativní a hluboký zážitek. Tak jsme přišli s PlayStation Studios.“

Logo a úvodní animaci uvidíme nejen při spuštění konkrétních her, ale také na různých dalších místech, zejména potom v trailerech nebo v reklamě. Značka bude použita i u her vydaných na jiné platformě, ale The Last of Us: Part II a Ghosts of Tsushima ji ještě mít nebudou, stejně tak nebude ani u PC verze Horizon: Zero Dawn.

Animace se má časem přizpůsobovat a v průběhu let v ní mohou být jiné značky a nové postavy.

Jak vidno, Sony bude u PS5 sázet na příběhy a známé postavy. To je myslím důkaz, že můžeme nadále čekat zajímavé příběhové hry pro jednoho hráče.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ INFORMACE O PS5: