Pokud rádi hrajete videohry na počítači, pravděpodobně budete používat službu Steam ke kupování a spouštění jednotlivých titulů. Pokud jste se do obchodu uvnitř platformy vrhli s tím, že třeba objevíte nový titul vašeho oblíbeného žánru, možná jste narazili na překážku. Vyhledávání bylo totiž extrémně nepřehledné.

Pokud bych se rozhodl, že si chci najít novou hru označenou jako RPG, není nic snazšího než kliknout v obchodě na záložku „Kategorie“ a následně vybrat možnost RPG. To, co následovalo, bylo až donedávna mnohem horší. Žádná personalizace a zamotaný seznam titulů.

Valve si uvědomilo, že je s tím potřeba něco dělat (podobně jako s mobilní aplikací Steamu). Předělání stránek se značkami, žánry a kategoriemi se měsíce horlivě testovalo v laboratořích služby Steam. Nyní se už konečně spustilo a změna skutečně přináší ovoce.

Pokud si tedy nyní rozkliknete kupříkladu zmíněný žánr RPG, objevíte se na pěkné a přehledné stránce. První, čeho si všimnete, je kolotoč plný doporučených titulů. Hned pod ním se ukazují související značky, v případě RPG je to třeba JRPG, akční RPG nebo rogue-like. Dále narazíte na sbírku populárních her dané kategorie a pod ní se nachází seznamy nově vydaných titulů doporučených podle vaší herní minulosti. A nakonec nechybí ani vyhledávací panel, kde si můžete pečlivě nastavit filtry.

„Obsah každého centra, do kterého zavítáte, je přizpůsoben na základě Vaší herní historie, aktivitě přátel, sledovaných vývojářů a obsahu seznamu přání,“ vysvětluje Valve. Podívejte se na obrázky níže anebo zavítejte do libovolné kategorie přímo na Steamu.