Polské studio Bloober Team stojící za tituly jako Layers of Fear, Observer nebo minulý rok vydaným Blair Witch včera oznámilo svůj další psychologický horor s názvem The Medium, který rozhodně nebude méně strašidelný než jeho celkem úspěšní předchůdci. Budeme si však na něj muset počkat až do příchodu nových konzolí, tedy do letošních Vánoc, kdy vyjde jak na Xbox Series X, tak i na PC ve službě Steam. Navíc už teď víme, že bude zahrnut v knihovně předplatného Xbox Game Pass.

„Každá z našich her má ústřední téma, které řídí její kreativní a technologický design. V The Medium se zaměřujeme na perspektivu a vnímání. Když změníte svůj názor, zjistíte, že věci jsou složitější a jemnější, než jste si původně mysleli. The Medium je naše nejambicióznější hra vůbec a nemůžeme se dočkat, až vám předvedeme tuto vizi psychologického hororu,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel studia Piotr Babieno

Ve hře The Medium se staneme stejnojmenným tvorem žijícím ve dvou různých světech: skutečném a duchovním. Děsivá vražda dítěte vás zavede do opuštěného hotelového letoviska, které se před mnoha lety stalo dějištěm šílené tragédie. Tam začnete hledat složité odpovědi. Jako „médium“ s přístupem do obou světů máte širší perspektivu a jasněji vidíte, že neexistuje žádná jednoduchá pravda o tom, co ostatní vnímají. Zdá se, že nic není, všechno je odlišné. Celou tu strašidelnou atmosféru bude zároveň doprovázet „duální“ soundtrack Arkadiusze Reikowského a legendárního skladatele Akiry Yamaoka, kterého můžete znát díky Silent Hill.

To je o The Medium prozatím vše. Než se však objeví další informace, můžete se ještě podívat výše na nádherně zpracovanou upoutávku a první screenshoty.