Americká vydavatelská společnost Devolver Digital, která uvedla na trh značky Serious Sam, Hotline Miami, Fall Guys: Ultimate Knockout nebo Disc Room, vstoupila na londýnskou burzu. Oceněna byla na 950 milionů dolarů a uvedla, že díky vstupu na burzu bude moci investovat do her. Vydavatel má v plánu pokračovat ve vývoji stávajících her, pustit se do nových, o nichž dříve nemohl uvažovat, a rozšiřovat svůj tým o další skvělé vývojáře.

Společně s tímto krokem Devolver Digital koupil tři studia: Dodge Roll (Enter the Gungeon), Nerial (Reigns, Card Shark) a FireFly Studios (série Stronghold). V minulém roce proběhla akvizice Croteamu (Serious Sam, The Talos Principle).

„Hry a zážitky, které tato čtyři studia plánují, jsou neuvěřitelné a každé z nich si zachovává plnou tvůrčí autonomii, která je jim po celou dobu naší spolupráce poskytována,“ uvedla společnost Devolver Digital.

V příštím roce se od Devolver Digital můžeme těšit na Weird West, Shadow Warrior 3 či Terra Nil. Na rok 2023 je v plánu Talos Principle 2.

Zajímavé je, že hned v první den získal Devolver Digital zajímavou investici. Na stránce firmy pro investory je uvedeno, že 5 procent koupila Sony.