Vydavatelé ze společnosti Beamdog, kteří stojí hlavně za populárními počítačovými remastery jako jsou Enhanced edice Baldur's Gate, Baldur's Gate 2, Icewind Dale a Planescape: Torment, konečně odhalili, na jakém projektu několik let pracují. Nejedná se o žádnou známou značku, ale sázejí na vlastní originální hru, která si bere inspiraci z animovaných filmů a seriálů osmdesátých let.

Pokud očekáváte kreslený výbuch představivosti, co nedává smysl, tak jste na omylu. Hru budete hrát z pohledu první osoby a pravděpodobně budete umírat. Titul je totiž tvořen jako fantasy roguelite, který si bere silnou inspiraci z klasického fantasy RPG, jako je Dungeon & Dragons. Navrch pokud jste jako děti (nebo vaši rodiče) dobrovolně v sobotu v šest hodin ráno vstávali na kreslené pohádky, tak jistě poznáte, odkud se vývojáři inspirovali.

Hru si budete moci užít buď sami za sebe, nebo si ji můžete vychutnat s dalšíma dvěma parťáky a společně se vydejte prozkoumávat nebezpečné dungeony plné nepřátel, pastí a pokladů. Chybět nebudou ani mocné zbraně, magie a nějaké to rabování předmětů, které najdete při vašem procházení jednotlivých úrovní. Ale pozor! Jedná se o roguelite titul, což znamená, že pokud vy, nebo vaše parta umře, přicházíte o všechny získané věci a místnost se bez jakékoliv návaznosti změní.

Ve hře samotné budete mít na výběr ze čtyř postav: Rico – okouzlující rošťák, Maggie – moudrá čarodějka, Hawkins – smrtící lovec a Viktorie – udatná rytířka. Prozatím je na výběr pouze ze čtyř možností, ale podle slov vývojáře se můžeme v budoucnu těšit na větší výběr. Společnost Beamdog navíc plánuje obrovský obsah rozdělit do menších patchu, které se budou postupně každý měsíc přidávat do hry.

Early Access se otevře 20. 4. exkluzivně na Epic Games Store.