Nadcházející titul Saints Row se již od ohlášení potýká s problémy, ze začátku zaznívaly negativní názory na grafickou stránku a také mladé hlavní hrdiny. Nyní se dozvídáme, že vydání je odloženo o 6 měsíců. Původní datum bylo 25. 2., teď se však termín posunul až na 23. 8. Mezi problémy patří i celosvětová pandemie nemoci COVID-19, kterou vývojáři měli podcenit.

Naší prioritou je vytvořit doposud nejlepší Saints Row. V případě, že bychom jej vydali v původním datu, nedosáhli bychom standardů, které jsme si nastavili, a které očekáváte a zároveň si zasloužíte. Tým pouze potřebuje více času na to, aby svou vizi udělal spravedlivě. Dolaďujeme jen nějaké věci a ve hře jako takové nebude moc změn, kromě kvality a uhlazenosti,“ říká v prohlášení kreativní ředitel Volitionu Jim Boone.

Upřímně řečeno, podcenili jsme dopad, který COVID zanechá na našem rozvrhu, i přesto, že se všichni práci z domova přizpůsobili velmi rychle a nadále byli neuvěřitelně produktivní,“ pokračuje Boone.

Ujišťujeme vás, že nedojde k žádným změnám v příběhu, postavách ani čemkoli, co jsme si v posledních letech s láskou představovali a již s vámi sdílíme.

Sami jako hráči víme, jaký je to pocit, když se odloží něco, na co jste se těšili – je to frustrující a cítíte se zklamaní. Ale také víme, že když vám konečně dáme Saints Row do rukou, tak zjistíte, že čekání se vyplatilo. Je naší absolutní prioritou, abychom vše udělali správně.“

Saints Row tedy dorazí 23. 8. 2022 ve verzích pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky.

Nové Saints Row láká na restart celé série. Pryč s peklem i superschopnostmi!