Z nejnovějších zpráv společnosti Valve, jež byly zveřejněny včera večer, se dozvídáme, že vydání očekávané konzole Steam Deck je odloženo o dva měsíce. Důvodem jsou problémy s nedostatkem komponentů, což ve výsledku znamená, že se konzoli nepodaří vydat v plánovaném termínu. Původně měla konzole vyjít už v prosinci tohoto roku.

Podle aktualizovaných plánů má Valve začít Steam Deck odesílat v únoru 2022. Toto datum taktéž bude novým začátkem rezervační fronty, pozice v systému však zůstanou stejné, jelikož se mění pouze data. Jestliže jste si konzoli zarezervovali, měli byste být seznámeni s novým termínem odeslání co nejdříve.

„Nesmírně nás to mrzí, a i když jsme dělali vše pro to, aby se nás nedotkly problémy světového logistického řetězce, z důvodu nedostatku materiálu nám komponenty do výrobních středisek nepřichází včas, což v důsledku znamená, že nestíháme plánovaný termín vydání,“ uvádí Valve.

„Ještě jednou se omlouváme, že nestihneme původní datum vydání. Nadále se však budeme snažit najít nejbližší termíny pro odeslání a budeme vás o nich informovat,“ dodává společnost.