Studio Oddworld Inhabitants vydalo v dubnu dlouho očekávaný remake starého dobrého Abe's Exoddus. Konečný výsledek mnoho hráčů zklamal kvůli množství chyb a celkovému směru, kterým se hra vydala oproti originálnímu Abe's Exoddus. Celou naši recenzi najdete zde.

Vývojáři po vydání slibovali, že budou průběžně hru opravovat. Nakonec vyšlo zhruba pět patchů, které víceméně alespoň opravily ty nejzávažnější chyby. Po více než půl roce studio přichází s novou vylepšenou verzí Oddworld: Soulstorm s podtitulkem Enhanced Edition. Ta kromě oprav chyb přináší i nový obsah. Novou kapitolu Toby's Escape, ve které budete za Tobyho utíkat z Rupture Farms. Měla by se nést v podobném duchu jako Alf's Escape ve hře New 'n' Tasty. A poté ještě další úroveň, ve které budete prozkoumávat Vykkers Lab. To je oblast, která byla z původního Abe's Exoddus vyškrtnuta kvůli časové tísni tvůrců.

Na těchto dodatcích je ale jedna bizarní věc. Vykkers Lab vyjde pouze na Xbox One a Xbox Series S/X a Toby's Escape naopak pouze na PS5 a PC. Zatím nejsou žádné informace o tom, jak to vlastně s touto exkluzivitou bude v budoucnu, a jestli bude později šance si zahrát dodatky na všech platformách.

Oddworld: Soulstorm Enhanced Edition vychází dnes 30. 11. 2021 a je zcela zdarma pro vlastníky původní verze. K dispozici je na Xbox One, Xbox Series S/X, PS4, PS5, a PC (Epic Games Store).