Dnes ve tři hodiny odpoledne na počítače vyšla strategie Total War Saga: Troy, která je k dostání výhradně na Epic Games Store. Ale to není vše. Pokud si hru přidáte do své knihovny v průběhu 24 hodin, tak budete mít Total War Saga: Troy zdarma.

Total War Saga: Troy se jako první titul v sérii soustředí na dobu bronzovou a vydává se v dějinách nejdál za příběhy epického dobývání. Vývojáři si vzali inspiraci z Iliady, Homérova rozsáhlého příběhu o lásce a krveprolití, soustředí se na trójskou válku, důležitou historickou událost, a přivádí tento střet k životu jako nikdy předtím. Hráč se v této válce chopí hlavní role jednoho z epických hrdinů oné doby a bude mít za úkol velkolepou Tróju buď ubránit, nebo ji srovnat se zemí.

Hráči se mohou těšit na autentické zobrazení této mytické doby a také celou řadu inovací jak v kampani, tak v hratelnosti bitev. Přináší nové způsoby úpravy frakce, jako je např. mechanika Božské vůle, dechberoucí helénské umění z reálného světa a úplně novou ekonomiku založenou na více zdrojích, což je další prvenství v sérii Total War.

„Ve hře jsme stvořili opravdu jedinečný zážitek ze série Total War,“ říká vedoucí herního týmu Maya Georgieva. „Jsme neuvěřitelně hrdí na to, jak se našemu týmu tady v Creative Assembly Sofia podařilo přivést toto epochální období k životu, a považujeme to za výborný krok kupředu na cestě série Total War Saga.“

Na dalších digitálních platformách pro PC, včetně služby Steam, se bude Total War Saga: Troy prodávat za rok.