Minutu a půl dlouhý gameplay trailer připomíná, že dnes na počítače vychází temná akční adventura 1428: Shadows over Silesia. Hra se odehrává ve středověké Evropě, kterou zmítají náboženské bouře a kazatelé předpovídají blížící se konec světa. Vy se ponoříte do temného fantasy příběhu na pozadí skutečných historických události a užijete si zapeklité hádanky, náročné bitvy i kradmé plížení.

Jak se na českou hru sluší, obsahuje nejen české titulky, ale také český dabing. Ti, kterým se titul opravdu líbí, tak mohou sáhnout po fyzické edici vytvořené ve spolupráci s Xzone. Obsahuje mini-artbook s řadou tematických bonusů, pražský groš s vyraženým motivem hry, dva dopisy přímo ze hry, aršík samolepek, mapu a vystřihovánky. Prodává se za 799 Kč, respektive 32,35 €. Fotky úplně dole v galerii.

A pokud neradi kupujete zajíce v pytli, tak na Steamu si můžete stáhnout demoverzi.

1428: Shadows over Silesia vychází z historických událostí během husitského tažení na Slezsko. Historická fakta jsou proto pro hru velmi důležitá, jedná se ale o fantasy příběh, a tak při svém putování s dvojicí hlavních postav potkáte i čaroděje nebo bytosti z evropské křesťanské a pohanské mytologie.

1428: Shadows over Silesia se hraje trochu jako RPG, trochu jako klasické point and click adventury. Na hráče kromě soubojů čeká spousta hádanek, dialogů nebo také zápisků, které vyprávějí o herním světě. Žádá si tak trpělivého hráče, který nikam nechvátá,“ popisuje svoji hru autor Petr Kubíček. I když za hrou stojí jediný člověk, nabídne takřka 30 hodin čisté herní doby.

Jako první česká hra na PC se 1428: Shadows over Silesia může pochlubit plnou přístupností pro nevidomé hráče. Mezi funkcemi je kompletní předčítání všech textů ve hře, speciální popisy prostředí, pokročilé navigační funkce spolu s unikátním sonarem a také velké množství zvukových nápověd, to vše navíc v českém znění.