V pirátské akci Skull and Bones se zúčastníte dramatických bitev na moři, uvádí organizace ESRB, která hru věkově hodnotila pro severoamerický trh. Předtím stejnou práci odvedly agentury v Jižní Koreji, Austrálii a Brazílii. Všechny čtyři uvádějí pouze PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Google Stadia, přitom Ubisoft dříve sliboval i verze pro PS4 a Xbox One.

Od ESRB se ale o hře, která původně měla být rozšířením pro Assassin's Creed IV: Black Flag, dozvídáme více informací. Napadat budeme nepřátelské pevnosti, osady a lodě (válečné lodě a obchodní lodě) s cílem získat kořist/zboží. Na nepřátelské lodě se lze nalodit, což vede ke krátkým scénám, v nichž po sobě členové posádky střílejí, případně se sekají.

Dramatické bitvy budou doprovázet výbuchy a krev. Na některých územích jsou zobrazeny mrtvoly nabodnuté na hroty nebo visící na oprátkách. Na plážích mohou být mrtvoly a velké krvavé skvrny po bitvě, přidává ESRB.

V některých osadách lze narazit na nevěstince, kde vás prostitutky budou vyzývat, abyste za poplatek využili jejich služeb. A v dialozích uslyšíte nadávky a zapojit se můžete do úkolu přinést mák do opiových doupat.

To vše a mnohem víc podniknete na trnité cestě, na jejímž konci se ze ztroskotaného vyděděnce má stát mocný pirátský kapitán. Z pohledu první osoby budete velet posádce, poroučet, aby střílela, a přepadávala lodě.

Podle neoficiálních informací má Ubisoft v plánu ukázat Skull and Bones v červenci, aby titul mohl během letošního podzimu vyjít.