Další den, další zpráva o PlayStationu. Včera jsme vás informovali o datu pro živý stream Sony, kde se nám konečně představí nejzajímavější hry, na které se můžeme s vydáním nové generace PlayStationu těšit. Jak to tak ale vypadá, seznam her se rozšíří o všechny hry pro PlayStation 4, které Sony přijdou od poloviny přespříštího měsíce na testování. Ať už jsou na PlayStation 5, nebo s jeho podporou, oficiálně oznámeny, nebo ne.

Britský Eurogamer totiž přišel se zajímavou zprávou. Tamní redaktoři se dostali k dokumentu pro vývojáře, v němž stojí, že počínaje 13. července/ musí být každá hra pro PlayStation 4 kompatibilní i s PlayStation 5.

Co se rozumí kompatibilitou? Údajně nemusí jít o to, aby hry využily lepší hardware nové generace, ale prostě to, aby na nové konzoli běžely ve všech ohledech stejně, jako právě na PlayStationu 4. Jinými slovy se nesmí objevit nové problémy ani nesmí hra na novém PlayStationu postrádat jakýkoliv obsah.

Tato omezení, respektive pravidla, se týkají každé hry, kterou vývojáři odešlou na kontrolu Sony od zhruba poloviny přespříštího měsíce. Pokud se hra k testování dostala dříve, nemusí na PlayStationu 5 fungovat, ačkoli Sony důrazně doporučuje, aby podpora přidána byla.

Stejně jako podotýká Eurogamer, je nutno také brát v potaz, že hry jdou na kontrolu se značným časovým odstupem. Zpravidla tak měsíc dopředu. To znamená, že se tato nová pravidla nebudou týkat například chystaného The Last of Us Part 2 nebo Ghost of Tsushima (ačkoli se dá s podporou i tak počítat), ale hry jako Marvel's Avengers nebo Cyberpunk 2077 už budou muset na PlayStationu 5 fungovat bezproblémově.