Nadějnou akční adventuru od tvůrců série Tomb Raider ze studia Crystal Dynamics si budou moci postupně vyzkoušet všichni hráči, aby se sami přesvědčili, zda je Marvel's Avengers zaujmou. Superhrdinové se v plné verzi dostaví 4. 9. letošního roku na platformách PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Kdy bude spuštěna beta, jak bude probíhat, kdo a kdy se do ní dostane a co obsáhne? To vše jsme pro vás přehledně sepsali do toho článku. Než se na to vrhnete, tak beta bude obsahovat české titulky stejně jako plná verze. Beta bohužel nebude podporovat cross-play, ten se do hry dostane později.

HARMONOGRAM BETY

Beta Marvel's Avengers je rozdělena na dvě části. Servery budou spuštěny vždy o víkendu, ale první část je určena pouze pro ty, co si hru předobjednali. Druhá pro všechny zájemce.

U všech víkendových testů platí, že se servery spustí v pátek ve 21:00 našeho času a zavřou se v neděli ve stejný čas. Pre-load bude na všech platformách možná vždy den předem.

UZAVŘENÁ BETA PRO TY, CO SI HRU PŘEDOBJEDNALI

  • PlayStation 4: od 7. do 9. 8.
  • Xbox One: od 14. do 16. 8.
  • PC (Steam): od 14. do 16. 8.

VEŘEJNÁ BETA PRO VŠECHNY

  • PS4: od 14. do 16. 8. a poté od 21. do 23. 8.
  • Xbox One: od 21. do 23. 8.
  • PC (Steam): od 21. do 23. 8.

Pokud jste si hru předobjednali v některém obchodě, tak na svůj e-mail obdržíte klíč. Ten je nutné po registraci Square Enix účtu zadat na oficiálních stránkách. Při tom si vyberete platformu a systém vám vygeneruje další klíč pro aktivaci bety na vaší platformě. U digitální verze by tohle mělo fungovat automaticky.

OBSAH BETY

Všechny fáze víkendové bety jsou stejné. Hráči dostanou možnost vyzkoušet si prolog celého příběhu. Konkrétně sekvenci na Golden Gate Bridge, kterou jsme mohli vidět už v minulém roce. Tahle část hry má zhruba 25 minut a seznámí vás se základy herní náplně a různorodým stylem jednotlivých hrdinů.

Jakmile tento úkol dokončíte, odemknou se další dvě příběhové mise pro jednoho hráče. V nich budete hrát za Hulka a Ms. Marvel (Kamala Khan, která v příběhu má za cíl sjednotit Avengery). V obou případech se můžete těšit na otevřené a velké prostory s možností je svobodně prozkoumat. Zavítáte také do podzemí a menších komplexů. První mise se odehrává v Pacific Northwest, což je poslední známé umístění JARVIS, zatímco v druhé hrdinové cestují do Ruska, aby odhalili tajemství SHIELDU, které se skrývá hluboko pod zemí. Jedna z misí zahrne také boj s bossem.

Pak se vám odemkne kooperace až pro čtyři hráče se čtyřmi hrdiny s jedinečnými schopnostmi. Těšit se můžete na Iron Mana, Hulka, Black Widow a Ms. Marvel. Chybí tedy Thor a Kapitán Amerika, ale ti budou alespoň v prologu. Pokud neseženete další tři hráče, může chybějící zastoupit umělá inteligence.

Kooperace zahrne tři typy misí: HARM Rooms, Warzones a Dropzones. V závislosti na aktivitě vám mohou zabrat deset minut až dvě hodiny. HARM Rooms jsou holografické tréninkové arény, ve kterých musíte přežít výzvy založené na vlnách nepřátel. V betě budou tři stádia, v nichž eskaluje obtížnost.

Přečtěte si také: Spider-Manem to nekončí. Marvel’s Avengers budou mít na PlayStationu další exkluzivní obsah

Warzones jsou válečné zóny. K vyzkoušení jich bude pět a budete v nich čelit robotickým i lidským nepřátelům. V blíže nepopsaných oblastech najdete truhly s pokladem, abyste získali lepší vybavení a sběratelské předměty, například komiksy.

Menší verzí Warzones jsou Dropzones. Obvykle jsou složeny z kratších a cílenějších typů misí. Bohužel nevíme, jakou část si budeme moci konkrétně vyzkoušet.

Během toho všeho se seznámíte se systémem vývoje postav, jenž je založen na odemykání úrovní.