Společnost Electronic Arts možná znovu šáhla do zásob svého rozsáhlého katalogu her. Po remasteru trilogie Mass Effectu by se stejnou cestou mohla vydat akční hororová série Dead Space. Setkáme se znovu s inženýrem Issacem Clarkem a prožijeme s ním noční můry ve vesmíru?

Zejména první díl Dead Space je považován za jednu z nejlepších hororových her. Bohužel se moc dobře neprodával, navzdory dobrým recenzím. V pokračování tak došlo na multiplayer, což mělo za následek kratší singleplayerovou kampaň, která nabízela zajímavý příběh a momenty s napínavým scénářem. Třetí díl byl na tom, co se týče příběhu ještě hůře, ale i tak si jednotlivé díly Dead Space odnášely dobré hodnocení. Bohužel ani to nestačilo k velkým prodejům. V EA nebyli spokojeni a rozhodli se Dead Space uložit k ledu. Zanedlouho došlo i k zavření studia Visceral Games.

Pokud na systémového inženýra Isaaca Clarka vzpomínáte v dobrém, tak pro vás svitla naděje. Fanoušci je opírají o zajímavý rozhovor mezi novináři Jezem Cordem z Windows Central a Nickem Bakerem z XboxEra.

Přečtěte si také: Nový horor od tvůrce Dead Space je zasazen do světa PUBG

Rozhovor začal Nick: „Víte, čím víc o tom přemýšlím, tím víc si myslím, že má Dead Space šanci se nějakým způsobem vrátit. Ať už prostřednictvím remasteru nebo pokračování. Nebo snad obojího.“

Na tento tweet reagoval Jez: „To by bylo dost cool, že Nicku? Vždyť víš. Kdyby se to SKUTEČNĚ DĚLO, MOŽNÁ? To by bylo opravdu úžasné.“

Příznivci Dead Space si myslí, že oba moc dobře vědí, co EA chystá, ale nechtějí o tom přímo mluvit. Existuje podle vás šance na návrat Dead Space, Dead Space 2 a Dead Space 3?

Šance na oznámení je v následujících dnech na E3, respektive během během čtvrtečního Summer Game Festu (začíná v 19:30). Electronic Arts má samostatnou prezentaci EA Play o měsíc později.

Původní díly Dead Space vyšly ještě na PlayStation 3 a Xbox 360.