Protože fantasy RPG s otevřeným světem není nikdy dost, přichází studio OnceLost Games a Ted Peterson s Julianem LeFayem, kteří herní průmysl obohatí o svůj titul pojmenovaný The Wayward Realms. V něm se ponoříte do světa Archipelago, který bude větší, než si vůbec dokážete představit. Navíc všechny své volby, jejich následky a samotný role-playing pocítíte tak jako nikdy. Sami vývojáři tvrdí, že se jedná o novou třídu hry, takzvané The Grand RPG.

Celý svět se rozkládá na několika stovkách ostrovů, které jsou jako celek pojmenovány Archipelago. Na nich najdete velká města, temné a nebezpečné lesy, gigantická pohoří, rozlehlé bažiny, oceány a spoustu dalšího. Není to ale jen příroda a její divy, které se nachází na těchto ostrovech. Najdete zde také spoustu frakcí, království a dalších říší, které neustále bojují o vliv a nadvládu nad ostatními.

A do toho jste tu vy. Elfský dobrodruh, lidský aristokrat, trpasličí zloděj či někdo úplně jiný snažící se získat bohatství a slávu. Nebo snad něco jiného? Je zcela na vás, jak si svou postavu vytvoříte a jakým směrem se s ní vydáte. Hra vám dá dostatek volnosti, díky čemuž si můžete vytvářet vlastní schopnosti, lektvary či kouzla.

Celou hrou vás bude provázet vypravěč, Game Master chcete-li, který bude korigovat ostatní postavy a jejich frakce tak, aby vymýšlely své plány v závislosti na vašich činech. Průchod stejnou částí příběhu tak bude mít rozdílnou hráč archeolog hledající artefakty a nájemný zabiják. Žádné dva průchody by tak neměly být stejné.

Těšit se také můžete na propracovaný příběh. Ten se sice může na první pohled zdát jako klasické středověké fantasy, ovšem opak je pravdou. Příběh totiž sahá mnohem hlouběji a na vás tak čeká spousta tajemství a záhad, jimž se pokusíte přijít na kloub. Od několika měsíců na obloze přes obrovské knihovny až po kultury různých ras. Rozhodně bude co objevovat.

The Wayward Realms zatím nemá stanoveno datum vydaní a v tuhle chvíli je hra oznámena pouze na PC. Tak co, dáte vývojářům The Elder Scrolls Daggerfall šanci nebo se vám hra na první pohled moc nepozdává?