Je to krátká, ale důležitá zpráva pro všechny, co očekávají virtuální realitu na PlayStationu 5. Sony v noci odhalila, že PlayStation VR2 vyjde na začátku roku 2023. Stejná zpráva se ráno objevila i na českých a slovenských sociálních sítích PlayStationu, takže PS VR2 bude ve stejné době dostupné i u nás. Pokud se ptáte na cenu, tak tu stále neznáme.

Nedávno se společnost pochlubila počtem her. V den vydání jich pro PS VR2 bude připraveno více než 20. Sony je označuje za významné tituly od vlastních studií i partnerů. Jedním z potvrzených je Horizon Call of the Mountain od Guerrilla Games a Firesprite. Chystá se také No Man's Sky, Resident Evil Village nebo The Walking Dead: Saints and Sinners Ch2.

PlayStation VR2 je druhá verze virtuální reality pro PlayStation. Ta první uspěla zejména díky nízké cenovce. Nová generace využívá přednosti bezdrátového ovladače DualSense.

„Díky technologii PlayStation VR2 Sense ožívají nové, emocemi napěchované vzrušující světy, které tě pohltí svým neuvěřitelně ostrým vizuálním zpracováním,“ láká tisková zpráva na nový zážitek ve virtuální realitě.

„Díky haptické odezvě, adaptivním spouštím, přesnému sledování a detekci dotyku prstu dokonale integrovaným do jedinečného ergonomického designu můžeš s virtuálními světy interagovat zbrusu novými a úchvatnými způsoby.“

DISPLEJ 4K HDR

Poznej strhující prostředí virtuální reality v jasném rozlišení 4K s vysokým dynamickým rozsahem a rychlostí vykreslování až 120 snímků za sekundu1 – dva displeje OLED s rozlišením 2000 x 2040 ti poskytnou víc než čtyřnásobné rozlišení oproti původní soupravě PlayStation VR.

VYŠŠÍ KOMFORT

Vychutnej si pohodlné herní seance díky zornému poli 110° a lehkým, dobře vyváženým Fresnelovým čočkám. Seřizovací kolečko ti umožní nastavit čočky přesně podle polohy tvého oka a zajistit tak optimálně ztvárněný obraz. Souprava je rovněž vybavena větracím otvorem, který zajišťuje proudění vzduchu kolem čoček, čímž snižuje jejich zamlžování a zvyšuje pohodlí hráčů.

SLEDOVÁNÍ OČÍ

Souprava PS VR2 rozpoznává pohyb tvých očí, a ty tak můžeš se hrou interagovat novými a realistickými způsoby1, které vyvolají zvýšené emoční reakce a zajistí pokročilejší ztvárnění výrazu při setkání s ostatními hráči online.

Kamery pro sledování očí sledují linii tvého pohledu při míření nebo rozhlížení, zatímco pokročilé techniky optimalizovaného vykreslování zlepšují vizuální zážitek tím, že upravují rozlišení tak, aby přesně určily a zvýraznily to, na co se zaměřuješ.

OBOUSTRANNÉ SLEDOVÁNÍ

PlayStation VR2 sleduje tvé chování i tvé ovladače prostřednictvím čtyř kamer zabudovaných v soupravě. Tvé pohyby a směr pohledu se tak projevují přímo ve hře, aniž by bylo nutné použít externí kameru.

ODEZVA SOUPRAVY

V klíčových okamžicích hraní pocítíš jemné vibrace soupravy1. Vibrace produkované jediným zabudovaným motorem přidávají ke smyslovému pohlcení hrou inteligentní vjemový prvek.

Rozeznáš zvýšený puls své postavy ve vypjatých situacích, příval objektů prolétajících ti těsně kolem hlavy nebo tah vozidla, kterým se řítíš vpřed.

TECHNOLOGIE TEMPEST 3D AUDIOTECH

Díky audio systému, který se dynamicky přizpůsobí tvé poloze a pohybům hlavy1, se octneš přímo uprostřed neskutečně realistického zvukového prostředí1.

Vnímej přítomnost další postavy, když ti šeptá do ucha, lokalizuj přátele i nepřátele podle střelby nebo kroků a zažij plíživý strach z hrozby, která se blíží z jakéhokoli směru.

PŘIPOJENÍ JEDNÍM KABELEM

Díky jednoduchému připojení jediným kabelem k přednímu portu USB konzole PlayStation 5 můžeš skočit přímo do nových virtuálních světů bez sebemenších potíží. PlayStation VR2 se nastavuje velmi rychle a snadno – stačí připojit a hrát.

TECHNICKÁ SPECIFIKA SOUPRAVY PLAYSTATION VR2

Typ zobrazovače: OLED

Rozlišení panelu: 2000 x 2040 pro každé oko

Obnovovací frekvence panelu: 90 Hz, 120 Hz

Rozteč čoček: Upravitelná

Zorné pole: Přibližně 110 stupňů

Senzory:

  • Senzor pohybu: Šestiosý snímací systém (tříosý gyroskop, tříosý akcelerometr).
  • Snímač připojení: Infračervený senzor přiblížení

Kamery: 4 vestavěné kamery pro sledování soupravy a ovladače Infračervená kamera pro sledování každého oka

Odezva: Vibrace soupravy

Komunikace s PS5: USB Type-C

Zvuk:

  • Vstup: Vestavěný mikrofon
  • Výstup: Zástrčka stereofonních sluchátek