V pátek jsem vás v epizodickém článku Stručně informoval o velkém úspěchu League of Legends. Tahle MOBA od studia Riot Games se může pochlubit 8 miliony hráči, kteří se každý den do hry přihlásí. LoLko se zároveň připravuje na 15. října, kdy proběhne velká oslava již desátých narozenin. Ještě předtím jsme se ale dočkali překvapivého oznámení. S League of Legends spojuje síly luxusní francouzská módní značka Louis Vuitton, která připraví speciální obleky pro virtuální hrdiny.

Hráči tak budou mít o důvod víc, proč investovat peníze do této free-to-play hry. O skiny se stará přímo Nicolas Ghesquière, ale bohužel v současné době nevíme, kolik budou skiny pro šampióna stát. Těšit se můžete i na speciální vzhled loot boxů. Je dost pravděpodobné, že oblečky nebudou vůbec levné. Produkty s monogramem LV stojí desetitisíce korun, například boty se prodávají za 30 tisíc a za jednu kabelku byste si mohli pořídit velmi slušné ojeté auto.

Kromě toho dostal módní dům Louis Vuitton ještě jeden úkol. Firma navrhne i speciální kufřík pro trofej vítěze nadcházejícího šampionátu. Mistrovství světa v League of Legends se koná od 2. do 10. listopadu v Berlíně, Madridu a Paříži.