Minulé úterý na Steamu v předběžném přístupu vyšla survival hra Valheim, ve které hráči hrají za Vikingy, sbírají zdroje, staví domy, vyrábějí zbraně a nástroje a loví. Oproti Rustu nebo Arku se Valheim odlišuje PvP souboji. Bitvy s jinými hráči jsou volitelné.

Valheim se stal hitem. Jde o nejprodávanější hru minulého týdne na Steamu. Má 96 procent pozitivních uživatelských recenzí a v jeden moment ji současně hrálo 130 tisíc lidí.

Hráči u Valheim oceňují grafické zpracování. V předběžném přístupu, kde se hra prodává za 16,79 eur, má zůstat nejméně jeden rok – není vyloučeno zdražení. Tvůrci ze studia Iron Gate AB plánují přidat další obsah v podobě nových biomů, nepřátel, bossů a materiálů, které budete hledat a sbírat. Chtějí také rozšířit řemeslný systém a přidat další možnosti pro výrobu všeho možného. S tím se vážou také nové typy zbraní a staveb, abyste si mohli vikingskou pevnosti přizpůsobit dle svého.

V současné době Valheim obsahuje většinu základních funkcí. Nechybí režimy pro jednoho hráče i multiplayer. Servery fungují 24/7 a k dispozici je samostatný dedikovaný server. Ve hře je pět plně vyvinutých biomů z plánovaných devíti, 280 různých předmětů (zbraně, materiály, brnění atd.), přibližně 120 stavebních dílů a 35 různých druhů tvorů, včetně příšer, zvířat a bossů. Z hlediska obsahu jde zhruba o 50 procent a z pohledu hratelnosti o 75 procent.

Vše se odehrává v obrovském procedurálně generovaném světě. Prozkoumáte mystickou zemi od tajemných lesů po zasněžené hory a rozsáhlé louky. Cílem je přežít, ale záleží pouze na vás, zda si postavíte loď (od chatrných vorů po impozantní válečné lodě) a budete objevovat nové oblasti. Stejně tak se můžete spojit s jinými hráči a společně podniknout dobrodružství.

Přečtěte si také: Survival Rust bude laskavější k příležitostným hráčům

Na druhém místě v žebříčku nejprodávanějších her za minulý týden na Steamu se drží Tale of Immortal: Ghost Valley a na velmi slušnou třetí pozici se ve svém debutovém týdnu dostalo Nioh 2. Total War: Warhammer 3 je na čtvrtém místě, jde přitom zatím pouze o předobjednávky způsobené oznámením hry s prvním trailerem. V seznamu najdeme také Rust, Cyberpunk 2077 nebo Mass Effect: Legendary Edition.

10 nejprodávanějších her na Steamu za minulý týden:

  • Valheim
  • Tale of Immortal: Ghost Valley
  • Nioh 2: The Complete Edition
  • Total War: Warhammer III (předobjednávka)
  • Valve Index VR Kit
  • Dyson Sphere Program
  • Rust
  • Cyberpunk 2077
  • Mass Effect: Legendary Edition (předobjednávka)
  • Sekiro: Shadows Die Twice