Česká konzolová free-to-play střílečka Vigor se minulý týden dočkala startu 13. sezóny a zároveň další kapitoly v sérii Vigor Chronicles. Aktualizace Vigor Chronicles: Deliverance však může být obzvlášť zajímavá pro příznivce všech her od Bohemia Interactive, jelikož uvedla Battle Pass, který nabízí kosmetické předměty inspirované Armou Reforger.

Spojení Vigoru a Army Reforger není jen tak. Aktualizace Vigor Chronicles: Deliverance a s ní spojený trailer má totiž za cíl vyprávět příběh přeživšího vojáka Johna Andersona, který byl zajat na ostrově Everon, aby byl posléze převezen do ruského vězení poblíž hranic s Norskem. A je to právě Everon, ostrov známý už z Operace Flashpoint/Army: Cold War Assault z roku 2001, který můžete navštívit při hraní Army Reforger.

Tentokrát se ale se spojitostmi s dalšími hrami od Bohemia Interactive roztrhl pytel, protože si ve Vigoru můžete nyní po omezenou dobu zakoupit zvláštní balík výbavy, který je pro změnu inspirovaný survivalem DayZ, potažmo dvěma maskoty DayZ, Hannah a Yellow Kingem. Balík vás sice vyjde na 39,99 amerických dolarů, ale najdete v něm různé kusy oblečení, skiny zbraní, herní měnu, munici nebo několik kusů pušky SVD a pistole M1911.

Novinkou v aktualizaci Vigor Chronicles: Deliverance je také dávka adrenalinu, která na krátkou dobu zvýší vaši rychlost. Update navíc pozměnil stavbu a vylepšování vašeho úkrytu, zpříjemnil první kroky nových hráčů a rozšířil výzvy o náročné sezónní výzvy se vzácnými odměnami. Aby toho nebylo málo, prostřednictvím Battle Passu lze získat armádní Berry M12, dále můžete vyzkoušet okamžitou výrobu zbraní nebo použitelných předmětů a při hraní si možná všimnete změn v systému shozu zásob.