V letošním roce se videoherní svátek E3 v Los Angeles nekonal, dokonce ani digitálně, což mnohé vedlo k tomu, aby společnost ESA ukončila pořádání veletrhu. Ta se ale v příštím roce chystá vrátit a na pomoc si vzala firmu ReedPop, která je známá pořádáním akcí jako PAX, Comic Con a Star Wars Celebration.

E3 2023 se bude konat od 13. do 16. 6. příštího roku v tradičním formátu na známém místě, v kongresovém centru v jihozápadní části centra Los Angeles. První dva dny (13. a 14. 6.) budou vyhrazeny obchodním záležitostem, vývojářům a novinářům. Zbývající dny si bude moci užít i veřejnost v oddělené hale od obchodní části. K vyzkoušení má být spousta her a lákavá je také možnost setkat se s vývojáři, streamery, YouTubery a dalšími osobnostmi.

Dle dřívějších vyjádření se má pořadatel ReedPop postarat o to, aby E3 byla lepším zážitkem pro návštěvníky. Společnost chce dostat hráče blíže k hrám a vývojářům. V minulosti byla E3 zejména obchodním veletrhem.

Pokud se do Los Angeles v létě nadcházejícího roku nechystáte, tak organizátoři připravují partnerské digitální akce, jež začnou 11. 6. a budou probíhat po celou dobu výstavy. V současné době nevíme, zda to znamená i tiskové konference od jednotlivých vydavatelů, případně nějakou společnou zahajovací show.

Jedno je ale jisté, vedení ESA a ReedPopu to nebude mít jednoduché. Společně musejí přesvědčit velké vydavatelské domy, aby se na E3 vrátily. Kupříkladu Sony pravidelně veletrh vynechává a jiné firmy pořádají vlastní digitální akce (Ubisoft, Electronic Arts).

E3 se z důvodu koronaviru nekonala v roce 2020. Další rok se akce uskutečnila v čistě digitální podobě a letos opět vynechala.