Popularita každoročního galavečeru s oceněním nejlepších her roku roste, zatímco sledovanost Oscarů rok od roku dramaticky klesá. The Game Awards sleduje už několik let více diváků než udílení Oscarů.

Letošní předávání Oscarů zaznamenalo rekordně nízkou sledovanost, a to pod 10 milionů, což lze přičíst mnoha možným důvodům, včetně pokračujícího klesajícího trendu sledovanosti udílení cen a pandemii covid-19, která ovlivňuje filmový průmysl. Na druhou stranu, koronavir loni ovlivnil vývoj mnoha her, ale přesto vyšly nejrůznější hity (včetně neúspěšnějšího titulu The Last of Us Part 2 pro PlayStation 4) a došlo k uvedení nové generace konzolí na trh. Pro hry šlo tak o dobrý rok, což se odrazilo na rekordní sledovanosti prosincového The Game Awards - 83 milionů lidí.

S informacemi o sledovanosti přišel na Twitteru Benji-Sales, který porovnal sledovanost Oscarů a The Game Awards za poslední roky. Samozřejmě jde o zcela odlišná ocenění ve dvou nesouvisících odvětvích, ale je to zajímavé i proto, že letos Oscara získal krátký film Medal of Honor s názvem Colette.