Aktualizace: Tom Henderson dnes ráno informoval svět, že ho kontaktovalo studio Kojima Productions s žádostí o odstranění zprávy o hororu Overdose. Známý insider žádost dle svých slov odmítl. Pak byl ale původní tweet smazán a z internetu byl odstraněn i článek na serveru Try Hard Guides. Henderson tvrdí, že se článek po schválení aktualizace vrátí. V té se přitom uvádí pouze to, že ho kontaktovalo Kojima Productions.

Více o celé záležitosti v původní zprávě níže.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Známý insider Tom Henderson je zpět. Tentokrát tvrdí, že Hideo Kojima pracuje na hororové hře. Nový projekt tvůrce Metal Gear Solid a Death Stranding se má v současné době údajně jmenovat Overdose a na prvních záběrech je k vidění herečka Margaret Quelley v modrých šatech. Ta se objevila také v Death Stranding jako Mama, což ale nemá znamenat, že jde o Death Stranding 2.

Henderson poukazuje na to, že ve videu viděl postavu procházet temnými chodbami s baterkou z pohledu třetí osoby, ale podle jeho informací má hra nabídnout i pohled z první osoby. Na konci záběrů je údajně napsáno Game Over, A Hideo Kojima Game a Overdose.

Očekává se, že projekt bude odhalen ve čtvrtek na Summer Game Festu nebo o tři dny později na Xbox & Bethesda Games Showcase. Zatím můžeme pouze spekulovat, zda je právě tohle dříve zmiňovaný titul vyvíjený ve spolupráci s Microsoftem. Nicméně, Kojima se dříve nechal slyšet, že by rád vytvořil pořádně hororový titul, když mu nevyšlo Silent Hills ve spolupráci s Konami (z něho jsme si mohli zahrát P.T.).

V souvislosti se Summer Game Festem se hodí připomenout tweet, kde Hideo Kojima mluvil s Geoffem Keighleyem, pořadatelem této nadcházející show.

Vraťme se ještě k touze Kojimy. Ten v roce 2020 před převzetím BAFTA Fellowship potvrdil touhu vytvořit „revoluční“ hororovou hru, která nutí lidi sednout si na zadek, ale také říkal, že si nemyslí, že může použít P.T. jako referenci.

„P.T. byla záhadná hra, vytvořená záhadným studiem, bez předchozího oznámení nebo informací, a proto používala zakázané techniky ke zvýšení strachu. Byla to jednorázová věc, takže tuto metodu nemůžeme znovu použít,“ řekl Kojima.

„P.T. skončilo jako experiment, ale jednou bych chtěl udělat další hororovou hru. Něco, co používá revoluční metodu k vytvoření hrůzy, to vás nejen nutí k čůrání do kalhot, ale i k jejich poskvrnění vašimi výkaly. Dokonce už mám pár nápadů. Snadno se bojím, takže jsem přesvědčen, že bych mohl vytvořit něco děsivějšího, než by snad mohli ostatní,“ dodal.

Dříve se Kojima ještě nechal slyšet, že by rád kromě velkých, nákladných a časově náročných titulů pracoval i na menších projektech. Tak uvidíme, možná jedním z nich bude horor, u něhož se bude skutečně bát.

KOJIMA POTVRDIL VÝVOJ DVOU HER

Na konci roku 2021 japonský designér potvrdil vývoj dvou her. Jeden představil jako velký titul a druhý jako nový náročný projekt.

Novým titulem je pravděpodobně pokračování Death Stranding, které nedávno prokecl herec Norman Reedus. Kojima mu uštědřil lekci.

Druhý projekt sedí na novou značku, klidně se tedy může jednat o horor, který zmiňuje Henderson.

Co myslíte?