Dobrý večer, vítejte u dalšího souhrnu zajímavých videí, na které se nedostalo v samostatných článcích. Dnes se podíváme na africké rozšíření pro definitivní edici Age of Empires 3, seznámíme se s časově omezeným eventem Rainbow Six Siege, připomeneme si Grime a podíváme se na next-gen verze hry Port Royale 4.

Definitivní edice Age of Empires 3 byla včera obohacena o placený balíček The African Royals. Za 9,99 eur prozkoumáte nový kontinent se dvěma zbrusu novými civilizacemi a jejich královstvími – Etiopie a Hausa. Součástí jsou také tři nové historické bitvy (Bitva tří králů, Pád Hausů a Éra knížat).

V Rainbow Six Siege dnes startuje další časově omezená akce, která přidává nový PvP režim založený na nedávno odložené hře Rainbow Six Extraction. Rainbow Six's Containment event potrvá tři týdny (do 24. 8.). Za tu dobu budou mít hráči přístup k novému 5v5 režimu Nest Destruction, který je zasazen do přepracované verze mapy Siege's Consulate. Tu ovládl parazit Chimera.

V Nest Destruction mají útočníci za úkol zastavit rozmnožování odporného mimozemského parazitu tím, že zničí jeho hnízdo, zatímco bránící hráči budou mít podobu Proteanů, smrtící varianty Archæanů převlečených za operátory REACT. Společně s Containment eventem se do hry dostává kolekce 33 exkluzivních předmětů pro Operátory. Od 13. do 15. 8. pak bude Rainbow Six Siege zdarma pro všechny a na všech platformách, tedy na PC a konzolích PlayStation a Xbox.

Historický námořní obchodní simulátor Port Royale 4 se 10. 9. letošního roku podívá na PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Next-gen verze hry má nabídnout ohromující herní svět v rozlišení 4K (na Xbox Series S v rozlišení 1080p) při 30 snímcích za sekundu, možnost ukládání napříč generacemi a vykreslování v reálném čase. Díky tomu má jít o dosud nejdetailnější a nejvěrnější zážitek z obchodování v 17. století.

Majitelé PS4 a Xbox One verzí dostanou aktualizaci pro next-gen zdarma.

Pokud vám to náhodou uniklo, tak na PC a Google Stadia vyšla metroidvania Grime, jejíž svalnatý hlavní hrdina má místo hlavy černou díru. U příležitosti uvedení hry na trh vydal tým Akupara Games nový trailer.

PS: Zítra (středa, 4. 8.) v 5:30 vyjde nové Stručně. Dobrou noc.