Byla to otázka času a pro některé jen formalita. Každopádně, od dnešního dne přestalo existovat studio Vicarious Visions, které je podepsáno za úspěšnými předělávkami v podobě Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

Společnost Activision Blizzard už v lednu loňského roku oznámila, že plánuje začlenit Vicarious Visions do Blizzardu. Tvůrci se mezitím podíleli na Diablo 2: Resurrected a dnes byla oficiálně dokončena fúze.

„Oficiálně jsme se sloučili se společností Blizzard Entertainment. Náš vývojářský tým zůstane v Albany ve státě New York a bude se plně věnovat hrám od Blizzardu. Zveme vás, abyste nás sledovali na @Blizzard_Ent,“ dočteme se na oficiálním twitterovém účtu Vicarious Visions.

Ve Vicarious Visions pracuje zhruba 200 lidí, kteří se budou věnovat výhradně stávajícím a budoucím hrám od Blizzardu. To by neměly být pouze známé značky jako Diablo, Warcraft a Starcraft, ale také úplné novinky. Jak víme, Blizzardu chystá několik neoznámených věcí, včetně zbrusu nového survivalu.

Studio Vicarious Visions vzniklo před více než 30 lety a vytvořilo desítky titulů, často licencovaných her pro jiné systémy, jako například GBA verzi Tony Hawk’s Underground 2. V roce 2005 firmu koupil Activision a vývojáři pomáhali například se Skylanders, Guitar Hero, Destiny a Call of Duty.