Ještě před začátkem německého Gamescomu se můžeme v pohodlí svých domovů podívat na nový trailer, který vysvětluje herní mechanismy dlouho očekávaného pokračování hry A Plague Tale: Innocence z roku 2019.

V A Plague Tale: Requiem budou hlavní hrdinové Amicia a Hugo čelit většímu nebezpečí, když se vydávají na cestu za odhalením původu „zla“, které sužuje malého chlapce.

Video s komentářem tvůrců vysvětluje některé nové funkce, s nimiž budeme mít co dočinění, zejména výraznější akční přístup pro Amcii, jež si může vybrat, zda bude během stealth fáze likvidovat stráže nebo se jim vyhýbat.

Dívka se stala zocelenější v boji a dokáže efektivně bojovat pomocí škály nástrojů a kradmých i bojových schopností. To jí umožní řešit nové a rozmanitější situace. Kromě toho budeme moci využít Hugovy schopnosti, který dokáže při určitých příležitostech ovládat hejno krys a přikázat jim, aby sežraly nic netušící nepřátele, stejně tak dokáže Hugo vidět očima krys a zpozorovat nepřátele skrz zdi.

Samotný příběh se odehrává v jižní Francii šest měsíců po Innocence. Podíváme se do oblasti, kam se krysy nakažené morem ještě nedostaly. To se však brzy změní a Amicia se svým mladším bratrem Hugem se musejí opět pustit do závodu o přežití, aby zůstali o krok napřed před dravými hlodavci a lidmi, kteří chtějí sourozence zabít.

A Plague Tale: Requiem vyjde 18. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch (přes cloud). Ve hře budou české titulky a zajímavé dobrodružství bude ve stejný den dostupné v předplatném Game Pass pro PC i konzole Xbox.