Je až s podivem, že na pokračování skvělého survival hororu Alien: Isolation čekáme tak dlouho. Fanoušci to ani po osmi letech nevzdali a ve skrytu duše doufají a doufají. A nejspíš se v budoucnu skutečně dočkají. Nejprve se ale do nebezpečného světa Vetřelce podíváme v jiné ambiciózní AAA hře.

Insider Tom Henderson ze serveru Insider Gaming od anonymního zdroje získal dokumenty a informace, že předběžně na konec roku 2023 se chystá nový AAA titul s Vetřelcem. Má mít kódové označení Marathon a je vyvíjet pro konzole současné generace (a určitě i PC).

Bohužel nevíme, kdo za projektem stojí. Jednat by se mělo o survival horor, který je inspirován sériemi Dead Space a Resident Evil. To z mého pohledu nezní vůbec špatně. Co myslíte?

Na Alien: Isolation 2 budeme čekat déle. Pokračování skvělé hry z roku 2014 je teprve v počáteční fázi vývoje, nebo v předběžném jednání. Sega měla být s jedničkou nesmírně spokojena, ale v Creative Assembly byli zaneprázdněni sérií Total War a novou first-person střílečkou Hyenas. Nicméně, pracovní nabídky studia uvádějí vývoj dvou neoznámených projektů, tak se předpokládá, že jedním z nich je právě Alien: Isolation 2.

Zdrojem obou úniku je stejná anonymního osoba. V prvním případě poskytla dokument a koncept art z Marathonu. Pro pokračování Alien: Isolation ale nepředložila žádné důkazy.

Zapomínat by se nemělo ani na další hry ze světa Vetřelce. Chystá se izometrická strategie Aliens: Dark Descent a na Unreal Enginu 5 studio Survios ve spolupráci s 20th Century Games pro PC a blíže neurčené konzole (pravděpodobně pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S) pracuje na strhujícím akčním hororu určeného výhradně pro jednoho hráče. Má nabídnout originální příběh zasazený do období mezi prvním a druhým filmem Vetřelec. Hlavním hrdinou má být nespecifikovaný ostřílený veterán, jenž se hodlá pomstít xenomorfům.

Vzhledem k tomu, co mají v Survios za sebou, tak se neočekává, že by jejich Alien byl AAA hrou. Ale bude i pro virtuální realitu.