Mike Laidlaw, kreativní ředitel série Dragon Age, je zpět na scéně. Laidlaw se spojil s třemi bývalými vývojáři Ubisoftu a společně založili Yellow Brick Games, nové vývojové studio v Quebec City, ve kterém je zakázán crunch.

Mezi zakladateli Yellow Brick Games najdeme jména jako Frederic St-Laurent B, Jeff Skalski a Thomas Giroux. Všichni tři pracovali pro Ubisoftu na sériích Assassin’s Creed a Watch Dogs. Právě tam se také seznámili s Laidlawem, jenž byl zaměstnancem Ubisoftu něco málo přes rok po svém odchodu z BioWare.

Laidlaw v novém týmu zastává pozici kreativního ředitele. Ve studiu má v současné době pracovat 15 lidí. Tento počet má postupně růst. Zatím nevíme, co přesně budou v Yellow Brick Games dělat, ale je pro ně důležité, aby si zaměstnanci udrželi zdravou rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Pohoda zaměstnanců má být stavebním kamenem pro vytváření nejlepšího obsahu. Jinými slovy, ve studiu je zakázán crunch.

„Chceme, aby naše hry v Yellow Brick přivedly potenciální miliony hráčů na úžasné cesty. A chceme, aby každý člen našeho týmu měl přímý dopad na nové světy, které vytváříme,“ dodal v tiskové zprávě Mike Laidlaw.

Mike Laidlaw pracoval 14 let pro BioWare jako hlavní designér a kreativní ředitel Dragon Age: Origins, Dragon Age II a Dragon Age: Inquisition. Podílel se také na Mass Effectu a Jade Empire. Po odchodu z BioWare se připojil k Ubisoft Quebec, kde zůstal něco málo přes rok. Studio opustil na začátku letošního roku.