V Polsku vzniklo další studio složeno z veteránů CD Projektu RED. Jmenuje se Blank, nachází se ve Varšavě a zaměří se na tvorbu jedinečných zážitků pro hráče. Prvním projektem je originální postapokalyptické dobrodružství, které na prvním artworku připomíná road trip.

Studio Blank založili Mateusz Kanik, Jędrzej Mróz, Marcin Jefimow a Mikołaj Marchewka. Kanik do CD Projektu nastoupil v roce 2006 (v dobách prvního Zaklínače) a byl režisérem Cyberpunku 2077 a spolurežisér Zaklínače 3. Mróz a Jefimow byli výkonnými producenty Zaklínače 3 a Cyberpunku 2077, zatímco Marchewka pracoval v Rookiez from Warsaw S.A. na 4X strategii.

To také znamená, že na nové trilogii Zaklínače, která vzniká v Unreal Enginu 5, se nepodílí žádný z herních režisérů posledního dílu. Konrad Tomaszkiewicz totiž už na začátku loňského roku založil Rebel Wolves, kde chystá temné fantasy RPG, a Sebastian Stępień odešel do Blizzardu.

Zakladatelé studia Blank budou zastávat různé režisérské, producentské a manažerské funkce. Na pozici ředitele designu je doplňuje Michal Dobrowolski (CD Projekt RED), narativního ředitele Artur Ganszyniec (CD Projekt RED a 11 bit studios) a výtvarného ředitele Grzegorz Przybyś (Division 48 Studio, Artificer). Tým se má ze současných 10 zaměstnanců rozšířit na 50 až 55 lidí.

„Po letech práce ve stále konzervativnějším herním průmyslu jsme připraveni vytvářet odvážné a působivé projekty, které sdílejí naši jedinečnou kreativitu a hodnoty,“ prohlásil Kanik.

Dle jeho slov dávají přednost rovnováze mezi pracovním a soukromým životem, chtějí vytvářet vysoce vybroušené hry a zaměřit se na emoce a příběh. Nechtějí být svázáni žádnou licencí, nýbrž vytvořit vlastní značku s dospělými postavami a příběhy. Také jim vadí, že v dnešní době průmysl upřednostňuje rozsáhlé tituly. To by mohlo nasvědčovat tomu, že postapokalyptické dobrodružství nebude mít nesmyslně velký svět.