V remaku Resident Evil 4 hned při vydání najdete New Game Plus s možností pustit se do dalšího hraní s vybavením a schopnostmi, které jste získali, fotografický režim pro zachycení nejděsivějších momentů a několik schémat ovládání, některá z nich jsou podobná remakům Resident Evil 2 a Resident Evil 3.

„Můžete si vybrat z několika schémat, která jsou podobná ostatním remakům,“ potvrdil režisér Yasuhiro Ampo v rozhovoru pro Game Informer (video níže). Součástí je také podobné schéma ovládání z původního čtvrtého dílu, ale není stoprocentně stejné.

Remake Resident Evil 4 se pochlubí nejen moderní grafikou, hezčími animacemi, vedlejšími úkoly, chytřejší umělou inteligencí u Ashley Graham a novou zbraní v podobě kuše, ale také rozšířenou vesnickou částí. Ta bude větší než její protějšek v původní hře.

„Oblast, kterou můžete prozkoumat, je větší než dříve,“ řekl Ampo ohledně vesnice. Už dříve bylo potvrzeno, že v remaku zůstává ostrovní část. Druhý režisér, Kazunori Kado, uvedl, že má přepracovaný design úrovní, bude se lišit od původní hry, ovšem nebude nutně větší.

Resident Evil 4 Remake vyjde 24. 3. 2023 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4 a Xbox Series X/S.