Včera jsme se dozvěděli dvě důležité zprávy o očekávaných PlayStation 4 exkluzivitách. Sony po odkladu upřesnila datum vydání The Last of us Part II na 19. 6. a současně o pár týdnů odložila Ghost of Tsushima, který vyjde o necelý měsíc později, přesněji 17. 7. – s českými titulky.

O samurajské akci Ghost of Tsushima toho dosud moc nevíme. To se ale změní. Tvůrci série inFamous ze studia Sucker Punch lákají, že velmi brzy se s námi podělí o nové informace. To by mohlo znamenat i nové gameplay záběry, aby nám svou novinku blíže představit, aby každý věděl, zda ho zrovna tenhle titul zaujme.

Nesmíme zapomínat, že dle spekulací má mít Sony v květnu prezentaci. Tak třeba tam ukáže Ghost of Tsushim.

Co se odkladu týče, tak vývojáři v současné době překonávají problémy způsobené vzdálenou prací a čas navíc využijí k tomu, aby Ghost of Tsushima řádně vyladili.

DETAILNĚ O GHOST OF TSUSHIMA

„Mongolská říše při svém tažení na Východ zpustošila koncem 13. století celé národy. Mezi japonskou pevninou a obrovskou mongolskou invazní flotilou, které velí nelítostný a prohnaný generál Khotun Khan, stojí pouze ostrov Cušima. Po první vlně mongolského útoku ostrov hoří a samurajský válečník Jin Sakai jako jeden z posledních členů svého rodu přežívá. Je rozhodnutý udělat za každou cenu cokoli, aby ochránil svůj lid a znovu získal svůj domov. Musí odsunout stranou tradice, které ho jako válečníka formovaly, najít si novou cestu zvanou Ghost a vést nekonvenční válku za svobodu Cušimy,“ přibližuje Sony svou novou PS4 exkluzivitu.

V akční stealth adventuře Ghost of Tsushima od tvůrců inFamous se vydáte za hranice bitevního pole a zažijete život ve feudálním Japonsku. Budete se toulat širokou krajinou a rozhlehlým územím, potkávat propracované postavy, objevovat starobylé památky a odkrývat skrytou krásu Cušimy.

„Prozkoumej propracované oblasti ukazující rozmanitost života na tomto rozlehlém ostrově – od rozvlněných polí a tichých svatyň až po starobylé lesy, vesnice a drsnou horskou krajinu. Hledej klid v tichých momentech přírodní harmonie a potěšení ve chvílích, jež budeš sdílet s lidmi, kterým cestou pomůžeš.“