Kultovní komiksová first-person střílečka XIII se koncem minulého roku vrátila prostřednictvím remaku. Ten se ale studiu PlayMagic vůbec nepovedl a hra má záporné uživatelské recenze. Tvůrci se vzápětí za zpackanou předělávku omluvili a slíbili, že vše opraví. Nyní je dostupný velký patch.

Nová aktualizace opravuje balanc a spoustu chyb a problémů u zbraní, bojů proti bossům, level designu, textu, kódu samotné hry i zvuků. Dokonce si vývojáři posvítili na input, uživatelské rozhraní a přepracovali i některé filmečky. Změn je opravdu hodně.

Přečtěte si také: Subnautica Below Zero dostala datum vydání

Podle prvních uživatelských recenzí patch pomohl. Minimálně na počítačích má být zážitek z hraní mnohem příjemnější. Tak snad se společnosti PlayMagic a Microids pomalu blíží ke kvalitám originálu z roku 2003.

Více o patchi zde.

V remaku XIII hrajete za muže, který ztratil paměť a snaží se odhalit svou minulost. Tím ale odhalí jedno z největších spiknutí v historii Spojených států amerických. Tento příběh znají dobře fanoušci stejnojmenného komiksu. Právě prvních pět dílů komiksu tato cell-shadová střílečka adaptuje. Připraveno je 34 různých lokací. Budete bojovat na pláži v Brightonu, vojenských základnách, ale třeba také v Grand Canyonu. Remake přinesl také speciální bitvy pro lokální multiplayer až pro čtyři hráče. 

XIII remake vyšel 10. 11. 2020 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.