O akčním RPG z kouzelnického světa Harryho Pottera jsme slyšeli již několikrát, a to i přesto, že hra nebyla dosud oficiálně oznámena. Nejprve to byly různé náznaky od samotných vývojářů, poté unikla gameplay ukázka, a nakonec i zajímavé informace, které ale podle všeho nejsou tak úplně pravdivé.

Do spekulací se vložil uznávaný Jason Schreier. Ten ve svém článku pro agenturu Bloomberg potvrzuje vývoj RPG ze světa Harryho Pottera. Informace má od dvou důvěryhodných zdrojů ze samotného vývojového týmu. Tím je skutečně studio Avalanche Software pod záštitou Warner Brosu. Avalanche Software nám v roce 2017 přinesli závody Cars 3 (Auta 3) a předtím úspěšné Disney Infinity. Připravovaný projekt je jejich dosud největší a nejambicióznější, což dává smysl vzhledem k tomu, co mají za sebou.

„Jde o hru ze světa Harryho Pottera, která má velký rozpočet a umožní hráčům zahrát si za čaroděje a potulovat se obrovským otevřeným světem zahrnujícím Bradavice a okolí,“ potvrzuje dřívější informace článek Bloombergu. Dva zdroje také potvrdily autentičnost gameplay záběrů, které na internet unikly již v roce 2018. K vidění níže:

„Video je autentickí, ale většina spekulací, které se od té doby objevily, nejsou pravdivé,“ uvedl dále jeden ze dvou zdrojů. Dle spekulací ze začátku června má Harry Potter RPG nést název Hogwarts: Dark Legacy a přinést temný příběh z Bradavic i Londýna. Hlavního hrdinu (muže nebo ženu) si máme přizpůsobit a vstoupit s ním do 5. ročníku v Bradavicích, ovšem až po časové lince Harryho Pottera. Máme očekávat, že se známý kouzelník později objeví. Protagonista toho RPG měl přestoupit z jiné školy a na výběr bude i kolej. Součástí mají být detektivní mise po vzoru L.A. Noire i změněný systém Nemesis ze Shadow of Mordor.

Tak uvidíme, co je a co není na tom pravdy.

K vydání nepojmenované hry má dojít koncem příštího roku pro novou generaci konzolí PlayStation a Xbox. Pravděpodobné je také uvedení na PC. Otázkou zůstává, kdy k odhalení dojde. Původní plán byl oznámit titul v červnu na E3 v Los Angeles. Veletrh byl ale zrušen a vše se mělo přesunout na srpnovou akci DC FanDome (kde má být odhalen i nový Batman od WB Games Montréal - autoři Batman: Arkham Origins), ale to by se nesmělo objevit nedávné kontroverzní vyjádření samotné J. K. Rowlingové. Podle zdrojů Jasona Schreiera je nyní otázkou i vydání v příštím roce.

Stvořitelka Harryho Pottera je do vývoje hry mírně zapojena a začátkem června se postaral o pozdvižení. Rowlingová na Twitteru reagovala na příspěvek webu Devex.com, ve kterém se píše o lidech, kteří menstruují. Slavná spisovatelka poukázala na to, že označení pro takového člověka již existuje - žena. Tweet se roznesl internetem, vyvolal bouřlivé reakce a od vyjádření se distancovali i herci Harryho Pottera jako Daniel Radcliffe a Emma Watsonová. Podle kritiků Rowlingová urazila transgenderové lidi.

Felicia Grady, šéfredaktorka populární fanouškovské stránky MuggleNet, si myslí, že diskuze kolem Rowlingové pravděpodobně sníží očekávání na hru. V některých komentářích fanoušci Harryho Pottera psali, že již nehodlají finančně podporovat Rowlingovou a značku Harryho Potter. Názor Rowlingové měl ovlivnit i samotné zaměstnance Avalanche Software.

Ve Warner Brosu. se tak mají obávat, aby výše zmíněný problém spisovatelky knih Harryho Pottera neměl dopad na samotnou hru, která je ve vývoji mnoho let a je finančně náročná. Ještě větší dopad by mohl mít na hru potenciální prodej společnosti Warner Bros. Interactive. Není to tak dlouho, co CNBC přišla se zprávou, že probíhají rozhovory o prodeji herní divize Warner Brosu, kterou vlastní AT&T. O Warner Bros. Interactive má údajně zájem Take-Two, EA a Activision Blizzard.