Démonická first-person střílečka Doom Eternal je jednou z nejlépe hodnocených her letošního roku. Ve studiu id Software jsou spokojeni a mají velké plány na rok 2021. Ty zahrnují vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

V nadcházejících měsících mohou hráči očekávat další mapy a démony pro Battle Mode. Dojde také na přidání režimu Invasion, o němž víme už od dob vydání nového Dooma. Fanoušci se mají těšit také na druhé příběhové DLC a rozšíření verze pro Nintendo Switch.

Pro Doom Eternal je důležitá i nová generace konzolí. Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S v současné době funguje hra prostřednictvím zpětné kompatibility. V příštím roce obdrží Doom Eternal plnou podporu. Ta zahrne vylepšený vizuální kabátek a s největší pravděpodobností dojde i na lepší frekvenci snímků za sekundu.

V otevřeném dopise id Software zdůrazňují, že už 10 měsíců pracují z domovů, což má vliv na vývoj výše zmíněných novinek. Studio děkuje všem fanouškům za podporu a zdůrazňuje, že Doom Eternal má nejlepší komunitu.

Připomeňme, že na začátku měsíce se Slayer dostal na Nintendo Switch a byl přidán i do katalogu Xbox Game Passu pro PC - pro Xbox One byl už dříve.

Pokud máte původní Doom nebo Doom 2 ve znovuvydané verzi, tak si můžete užívat přídavek Doom Zero. Ten obsahuje 32 nových úrovní s dalšími nepřáteli, bossy, zvuky a hudbou. Doom Zero je dostupný ve všech verzích.